L’Alcúdia celebra la Setmana de la Mobilitat Europea amb diverses activitats

0
396

Alcudia Mobilitat setmaL’Ajuntament de l’Alcúdia, des de la Regidoria de Medi Ambient,  ha preparat diverses activitats amb motiu de la setmana de la mobilitat sostenible que tindrà lloc del 21 al 27 de setembre.

 L’Alcúdia vol ser una de les localitats que contribueix a una millora cap a un transport més sostenible, segur i saludable. Escollir el transport públic, caminar o moure’s en bicicleta en compte d’agafar el cotxe és una manera d’estalviar a més de protegir i millorar el medi ambient.

Dins de les activitats que l’ajuntament ha preparat es troba un concurs de fotografia ‘L’Alcúdia Sostenible’ amb temàtica del medi ambient i entorn urbà de la localitat, amb tres premis que es lliuraran el 25 de setembre a les 20.30 hores a la Casa de la Cultura. El termini de presentació de les fotografies finalitza el proper 21 de setembre i les bases es poden consultar a la pàgina web de lalcudia.com. A més a més les fotografies seleccionades seran exposades a la Casa de la Cultura del 23 d’octubre al 6 de novembre.

Les escoles també participen a la setmana de la mobilitat i ho fan amb un itinerari amb bicicleta que cada dia, del 21 al 24 de setembre, farà una de les escoles des d’un punt d’eixida fins arribar al col·legi per el matí. A més els alumnes de sisè de primària realitzaran una activitat actuant com agents de trànsit amb la col·laboració de la Policia Local de l’Alcúdia.

El dia 22 de setembre serà el Dia Sense Cotxes i com és habitual es tallarà el trànsit al centre del poble sumant-nos a l’iniciativa d’altres 1.448 ciutats europees.  Com a acte destacat d’enguany serà la xerrada sobre ‘Conducció Eficient’ a càrrec de David Tarragó de l’autoescola Avant de l’Alcúdia, que tindrà lloc el dimecres 23 de setembre a les 19.30 hores a la Casa de la Cultura.

D’Altra banda el diumenge 27 de setembre es celebrarà el ‘Dia de la Bici’ amb una excursió en bicicleta al Corral de Rafel, que comptarà amb la col·laboració de les penyes ciclistes “El Cuc” i “El pedalier”.

Mapa MetroBici de parcs i monuments de l’Alcúdia

 L’Alcúdia ja disposa d’un mapa anomenat “MetroBici” que compta amb dues opcions. Per una banda del mapa la gent disposa d’un recorregut pels parcs de la localitat amb el temps reial que es tarda d’un parc a un altre tant en bicicleta com a peu. Per l’altra banda la gent pot consultar el mateix mapa però amb un recorregut a temps reial també en bicicleta i a peu dels principals monuments i punts més importants de la localitat.

La finalitat es conscienciar a la gent que no es tarda tant d’un punt a un altre i que de vegades, convé agarrar la bicicleta o caminar per a anar pel poble ja que és fins i tot més saludable.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here