L’Alcúdia se suma a la xarxa de ciutats-refugi

0
404

Destinarà mitjans econòmics, personals i materials a aquesta finalitat i obrirà, en el seu moment, un registre de persones disposades a acollir i col·laborar amb els refugiats

L’Ajuntament   de l’Alcúdia, per acord unànime dels tres grups municipals, ha aprovat una declaració en la que mogut per les notícies sobre la crisi de refugiats que es viu a Europa i la Mediterrània, i responent a una demanda de moltes persones, se suma a la iniciativa de moltes altres ciutats i pobles de convertir-se en poble-refugi.

Hem de ser capaços de trobar solucions per als milers d’éssers humans que estan intentant arribar a les nostres fronteres jugant-se les seues pròpies vides, fugint de la situació que es viu en els seus països de guerra, violència i penúria econòmica extrema. No podem quedar-nos indiferents, amb centenars de morts en el Mediterrani, en un camió a Àustria o amb la mort de xiquets ofegats al mar o a la platja, davant el tancament de fronteres per deixar que éssers humans no tinguen accés a l’ajuda que els correspon.

 Cal que recordar que, igual que en un altre moment de la nostra història nosaltres vam necessitar ajuda, ara hi han altres éssers humans que la necessiten. La Declaració Universal dels Drets Humans en el seu article 14 estableix: En cas de persecució, tota persona té dret a buscar asil, i a gaudir d’ell, en altres països.

L’Ajuntament de l’Alcúdia en la declaració aprovada:

– Se suma a la xarxa de ciutats refugi

– Manifesta la seua disposició a acollir temporalment a famílies i persones refugiades, en coordinació amb les administracions responsables i les ONG. Igualment l’actuació es coordinarà amb Serveis Socials Municipals, el Consell de Benestar Social, Creu Roja i les organitzacions socials que treballen a l’Alcúdia.

– Destinarà mitjans econòmics, personals i materials a aquesta finalitat.

– Invitarà als veïns i veïnes de l’Alcúdia a col·laborar amb les organitzacions d’ajuda als refugiats que estan treballant de manera directa.

– Obrirà en el seu moment un registre d’aquelles persones de l’Alcúdia disposades a acollir i col·laborar amb aquelles persones i famílies refugiades en el nostre poble.

– Continuarà ajudant amb recursos econòmics, personals i materials a aquelles persones i famílies residents en el nostre poble que es troben en dificultats econòmiques o socials.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here