Primer contacte entre la JLF d’Alzira i el nou govern local

0
417

Comencen les converses entre l’Ajuntament d’Alzira i la Junta Local Fallera per arribar a acords de col·laboració pel bé de les Falles de la ciutat.

Fa només uns dies es celebrava una reunió entre l’equip de govern de l’Ajuntament d’Alzira i la Junta Local Fallera de la ciutat. El motiu de la visita és, sens dubte,  mantindre una connexió el més pròxima possible entre el consistori i la JLF, a fi que la festa gran tinga una destacada imatge i es cree un impuls convenient per al seu reconeixement a la ciutat i fora d’ella.

Cal recordar que Alzira va presentar  la candidatura a Bé d’Interés Cultural Immaterial de la Comunitat Valenciana per la seua condició de festes centenàries (BIC). Per este motiu estan posant-se tots els mitjans possibles a l’abast per recuperar els bons costums que van de la mà de les Falles, ja que Alzira és la segona ciutat, després de València, en fallers censats i nombre de monuments. Ara per ara, a la ciutat d’Alzira hi ha 6.491 fallers i falleres, grans i menuts. Una quantitat considerablement alta comparada amb altres ciutats. Això demostra la dedicació i entrega a la festa que tenen els alzirenys.

Van estar presents en l’anomenada reunió, una part de la corporació municipal, representada en esta ocasió per Diego Gómez, alcalde d’Alzira, Isabel Aguilar, regidora de Festes, Ivan Martínez, regidor  de Promoció Econòmica, Fernando Pascual, regidor de Serveis Públics, Pepe Grau, regidor d´Educació, Inma Onrubia, regidora de Modernització, i Aida Ginestar, regidora de Cultura. Els membres de la JLF que estaven presents foren el president Vicente Julio Muñoz, els vicepresidents Jose Luis Rojas Crespo, Antonio Goig Riera, Jaime Bohigues Agustí i Juan Antonio Pascual Llinares. També el secretari general Fernando Íñigo Luis, el tresorer Salvador Camarena Vila, la delegada jurídica Mª José Boluda Castelló i el delegat de Festejos José Parada Martínez. Tots coincidiren que les Falles són una festa molt representativa de la nostra identitat com a valencians i que val la pena l’esforç i el treball que cada any dediquen tots els fallers i la JLF.

Visita al Museu Faller

La reunió  també va incloure una visita al Museu Faller del carrer Santa Llúcia, on estan disposats part dels ninots que fan la història de les nostres falles, una història que  reflectixen els monuments que allí descansen des de l’any 1989, com el ninot indultat infantil de la Falla Pintor Andreu, de Bernat Estela, que mostra una fallera amb la seua xiqueta al braç o el ninot de Camí Nou creat al 1991 per Julio Monterubio, el qual representa el passeig en burreta d´una parella de fallers al seu llom. Uns ninots que al pas del temps encara tornen a destapar records en la memòria.

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here