Renfe instal.larà ascensors a l’estació de Carcaixent

1
383

Els pressupostos per a l’any 2016 contemplen una inversió de 1.027.400€ per millorar les condicions d’accés a l’estació

La millora de l’accessibilitat a l’estació de Carcaixent és una de les actuacions previstes dins dels pressupostos generals de l’Estat del 2016, segons han confirmat fonts de Renfe. Concretament, està projectada la instal·lació d’ascensors en el pas inferior i la millora de les escales, que en estos moments són l’única via d’accés per poder fer el canvi d’andana.  En la mateixa línia, es procedirà a la prolongació de les andanes a les que se’ls dotarà de noves voreres normalitzades amb elements de senyalització per a discapacitats visuals. També es millorarà la il·luminació i les instal·lacions elèctriques. En estos moments s’està procedint a la redacció del projecte constructiu i s’estima que la inversió global de totes les obres serà de 1.027.400€.

Es tracta d’una reivindicació històrica de tots els grups municipals

Millorar les condicions d’accés a l’estació i més concretament, la instal·lació d’ascensors és una demanda que porta fent-se des de l’Ajuntament de Carcaixent durant molt de temps. El grup municipal Compromís el la legislatura passada i des de l’oposició va presentar una moció al Ple Municipal del 29 de març de 2012 per sol·licitar al Ministeri de Foment i ADIF que, de manera urgent, s’instal·laren dos ascensors, un per andana, per a aconseguir la plena accessibilitat a l’estació de Carcaixent. La moció va ser aprovada per tots els grups municipals. En juliol del mateix any, el diputat en les Corts Generals per Compromís, Joan Baldoví, va plantejar una pregunta parlamentària sobre el tema de l’accessibilitat en l’estació de Carcaixent. Tot i que la resposta de Ministeri va ser que la instal·lació dels ascensors quedava contemplada per als pressupostos del mateix any, l’actuació no es va dur a terme. Al mes d’octubre de l’any passat, després de que el tema es plantejara a les corts Valencianes, el PP va presentar una moció per sol·licitar de nou al Ministeri de Foment la millora de l’accessibilitat que va ser aprovada per unanimitat.

Paco Salom, alcalde de Carcaixent, ha volgut remarcar la importància que té aquest projecte per a la ciutat de Carcaixent, en especial després de tants anys reinvindicant la igualtat de tots els veíns i veïnes. “No entenem com el Govern de l’Estat ha pogut mantenir esta estació sense les mínimes condicions d’accessibilitat, tot i les reiterades demandes”, ha manifestat Paco Salom. A més, ha remarcat la perillositat de la situació actual i la urgència de que aquesta es solucione el més prompte possible “Esperem que aquesta obra prevista en els Pressupostos Generals de l’Estat de 2016 comence el més prompte possible i que no quede en un anunci. Els usuaris que no poden utilitzar les escales no tenen el perquè exposar-se al perill que representa haver de creuar les vies en l’únic pas habilitat el qual, per a major problema, està molt allunyat de l’estació i no desposa de personal auxiliar que revise el pas del tren”.

Departament de Comunicació i Premsa
Ajuntament de Carcaixent

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here