L’Albufera de Madrid i Picanterra de Cullera millors paelles del 55 Concurs de Sueca

0
374

Es dóna la circumstància que el cuiner guanyador, Julián García, repetix el reconeixement a ‘millor paella del món’ que ja va aconseguir en l’edició de 2013

El restaurant «La Albufera» de Madrid ha guanyat el 55 Concurs Internacional de Paella de Sueca, cuinant així la millor paella del món

El premi a la millor paella de la Comunitat Valenciana ha sigut per al restaurant Altamira de València, mentre que el premi internacional ha viatjat cap Alemanya, concretament al restaurant Picasso.

El jurat ha elegit com a segon i tercer premi el Restaurant Picanterra de Cullera i el Restaurante Dixtinto, de Jaén, respectivament.

El cuiner Julián García, que ja va aconseguir este importantíssim guardó en l’edició de 2013 representant a la Posada Real de Santa Maria, i el seu jove ajudant, Luis Borda, molt emocionat després de conéixer el veredicte, han aconseguit el reconeixement del jurat format en esta ocasió per: Pepe Sanchis, del restaurant Casa Pepe Sanchis, de Còrdova; Taichi Hayama, del restaurant Ginza Espero, de Tòquio; Nobue Motai, del restaurant El Lagar, de Kawagoe, Japó; Enric Miquel Casado, director i promotor del Concurs entre 1995 i 1999; José Parra, cuiner jubilat, del restaurant Saint Georges, de Narbona, França; Akiko Sagano, cònsol general adjunta de Japó; Rafa Margós, de Wikipaella, restaurant Las Bairetas de Chiva; i José Palacios, president de l’Associació Valenciana d’Empresaris de Restaurants, qui ha exercit de president del jurat.

El 55 Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, patrocinat per l’Agència Valenciana de Turisme i el Patronat Provincial de Turisme “València, Terra i Mar”, s’ha celebrat com és habitual en el parc de l’Estació. Posteriorment, ha tingut lloc el lliurament de premis en una sala de la ciutat. Si el primer premi, entregat per l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, i patrocinat per l’empresa Jet Extramar, dotat amb un pergamí commemoratiu i 2.500 euros, ha anat a parar a Madrid; el segon premi, entregat pel diputat en el Congrés, Joan Baldoví, i patrocinat pel Centre Universitari de Gastronomia i management culinari GASMA de Castelló, dotat amb 1.500 euros i pergamí, ha anat a parar a Cullera, al Restaurant Picanterra. El tercer premi, entregat pel regidor responsable del Concurs, Vicent Baldoví, i patrocinat per Sueca Express, dotat amb 1.000 euros i pergamí, ha sigut per al Restaurant Dixtinto, de Jaén.

Per la seua banda, en esta edició, com a novetat, s’ha entregat un premi a la millor paella cuinada per un restaurant estranger. El guardó, patrocinat per Estrella Galicia, ha sigut entregat per la diputada provincial de Turisme, Pilar Moncho i ha anat a parar a Alemanya, al Restaurant Picasso, d’Hamburg. Per la seua banda, el premi a la millor paella cuinada per un restaurant de la Comunitat Valenciana, entregat pel president de les Corts Valencianes, Enric Morera, i el showman suecà, Eugeni Alemany, i patrocinat per Arroz La Fallera, ha sigut per al Restaurant Altamira, de València.

Finalment, els cinc accèssits han sigut atorgats pel jurat als restaurants: Barbados, de València; Casa Paella LTD, d’Austràlia, el gerent del qual i participant en esta edició, Edrick Corban-Banks, ha sigut nomenat Ambaixador del Concurs de Sueca en el Pacífic; Bar España, de Sapporo, Japó; Eurest, de Madrid; i La Paella Ibérica, de Villefranche sur Cher, França.

En el capítol d’autoritats han estat presents l’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit; el regidor responsable del Concurs, Vicent Baldoví; el diputat en el Congrés, Joan Baldoví; el president de les Corts Valencianes, Enric Morera; la directora general de Política Agrària Comuna, Teresa Cháfer; la diputada autonòmica, Graciela Ferrer; els diputats provincials de Turisme, Pilar Moncho; Joventut, Esports i Igualtat, Isabel García; i Desenrotllament de l’Administració Electrònica, Iván Martí; una grandíssima representació de la corporació municipal de l’Ajuntament de Sueca i de la societat suecana; així com la festera major, Eila Colomar, i la seua cort d’honor.

Els Paellers d’Honor han sigut enguany el president de l’Asociación Gastronómica Amigos de la Cocina Gallega, José González Solla, una de les màximes referències de la cuina gallega; el showman suecà, Eugeni Alemany; el prestigiós pastisser Paco Torreblanca, considerat un dels millors del món i un mestre en el treball del sucre i el xocolate; i el periodista, Julio Tormo. Per la seua banda, el prestigiós títol de Paeller d’Or ha sigut per al pintor natural de Sueca, Conrado Meseguer, el qual ha servit també d’inspiració per a la paella decorativa que tots els anys realitza Teresa Roig.

L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, després de donar la benvinguda a tots els presents, ha assenyalat “l’orgull que sentim els suecans i suecanes per dos fites que col·loquen a la nostra ciutat en el món quan arriba el mes de setembre: este Concurs i la Mostra Internacional de Mim. Som un poble festiu, ningú ho dubta. Però contra el tòpic, també som un poble treballador i sacrificat. Hui hem vingut ací per a disfrutar d’una bona paella, perquè res aconseguix unir-nos més i fer més festa per als valencians i valencianes que una paella”. El regidor responsable del Concurs, Vicent Baldoví, ha afirmat que “la paella està de moda. I és que este plat manté la seua forta arrel social per damunt d’altres costums, convertint-se en un referent de reunions familiars o d’amics, celebracions, etc. El Concurs de Sueca aconseguix que la paella siga coneguda per tot arreu, perquè és el plat més famós del món, i també el que més quilòmetres recorre. El Concurs recorre tots els continents i porta el nom de Sueca allà on va”. Per la seua banda, el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha definit hui Sueca “des de les vostres arrels, com la capital mundial de la paella. Des de les Corts Valencianes continuarem recolzant estos elements tan nostres que ens identifiquen i que aconseguixen unir als pobles”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here