Prestigiosos restauradors participen en el 55 Concurs Internacional de Paella de Sueca

0
278

Tot a punt per a la celebració del 55 Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca

Diumenge que ve 13 de setembre, Sueca tornarà a convertir-se en l’epicentre mundial del reconeixement al nostre plat més tradicional, la paella. Un any més, el parc de l’Estació tornarà a acollir el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, concurs gastronòmic degà a Espanya, que compta amb el patrocini de l’Agència Valenciana de Turisme i el Patronat Provincial de Turisme “València, Terra i Mar” i que, en esta ocasió, complirà la seua 55 edició amb més força i il·lusió que mai. “El nostre Concurs s’ha convertit en una cita ineludible que reunix any rere any a moltíssimes persones amants del plat més universal que tenim, la paella. I és ací, el lloc en el qual va nàixer, on celebrem este certamen que ha aconseguit una rellevància i un prestigi a nivell internacional, com així ho demostra l’interés a participar mostrat per restauradors de països de tot el món. Per la nostra part, seguirem treballant perquè continue sent el referent mundial de la nostra cuina més autòctona, una cuina de qualitat i de proximitat”, ha assenyalat el regidor responsable del Concurs, Vicent Baldoví.

Nombrosos i prestigiosos restaurants de la Comunitat Valenciana, Espanya i internacionals han sol·licitat la seua participació en este importantíssim certamen en què, finalment, i després d’una cuidada selecció, podran participar 35, entre ells, alguns procedents de França, Anglaterra, Alemanya, Austràlia i Perú. A ells cal afegir, en l’apartat internacional, als tres restaurants japonesos que van quedar finalistes en la semifinal del Concurs celebrada en este país el passat mes de maig; i és que, des del passat any, i donat l’interés mostrat, s’estan realitzant certàmens previs en països dels cinc continents per a seleccionar els millors concursants internacionals. Junt a ells, competiran per fer-se amb el títol de ‘millor paella del món’ restaurants de València, Terol, Jaén, Còrdova, Madrid, Salamanca, Màlaga i Eivissa. Quant a la representació local, el Concurs comptarà amb la participació dels restaurants Capri i Els Porxets. Els guardons a les millors paelles es repartiran de la següent manera: primer, segon i tercer premi, i cinc accèssits. A més, enguany s’entregaran dos premis especials: a la millor paella de la Comunitat Valenciana, patrocinat per Arroz La Fallera, i a la millor paella cuinada per restaurant estranger, patrocinat per Cerveza Estrella Galicia.

En el capítol de Paellers d’Honor, enguany l’organització del Concurs ha decidit que estos reconeixements recaiguen en el president de l’Asociación Gastronómica Amigos da Cociña Galega, José González Solla, una de les màximes referències de la cuina gallega; el showman suecà, Eugeni Alemany; i el prestigiós pastisser Paco Torreblanca, considerat un dels millors del món i un mestre en el treball del sucre i el xocolate. En este apartat, l’organització és reserva alguna sorpresa.

Una nombrosa representació de la societat suecana, així com la corporació municipal, encapçalada per l’alcaldessa, Raquel Tamarit, assistiran a esta edició, a la qual han confirmat també la seua presència el president de les Corts Valencianes, Enric Morera; la diputada provincial de Turisme i regidora de l’Ajuntament de Sueca, Pilar Moncho; els també diputats provincials de Cooperació Municipal, Emili Altur, i Joventut, Esports i Igualtat, Isabel García; i la directora general de Política Agrària, Teresa Cháfer, entre altres.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here