Vicent Marzá: «Acabarem amb els barracons de la Ribera el més prompte possible»

6
533

El conseller d’Educació Vicent Marzá ha assegurat hui a Algemesí que «acabarem amb els barracons el més prompte possible» a preguntes dels mitjans de comunicació de la comarca. Conscient d’esta problemàtica el seu departament està elaborant un mapa amb les actuals instal.lacions provisionals i sustiuir-los, en la mesura de les possibilitats econòmiques per nous centres educatius.

Pel que fa a la introducció progressiu de l’ensenyament gratuït per als menuts de 0 a 3 anys, Marzá ha declarat que este projecte que comença este curs en 30 col.legis pilots, entre ells el Frances Pons de Carcaixent, «ens permetrà reduir les desigualtats i fomentar la cohesió social».

En el cas del Francesc Pons s’han habilitat unes aules per acollir alumnes de 2 anys que començaran el curs el pròxim mes d’octubre.

El reponsable d’Educació, Investigació i Cultura ha assistit a la Processoneta del Matí celebrada hui a Algemesí.

6 Comentarios

 1. Possiblement, la senya d’identitat més gràfica de la gestió del PP en política educativa han estat els milers de barracons repartits per tota la geografia valenciana. Esta imatge ens dóna una idea aproximada, bastant exacta, per cert, dels criteris d’este partit en matèria de planificació educativa. Tot i que els barracons no es podran llevar instantàniament, perquè requerirà d’un temps i d’uns recursos, ja és un bon senyal, un senyal excel·lent, que el senyor conseller d’educació faça l’afirmació que ha fet.

  • I si, al mateix temps, el senyor Conseller i el seu govern construeixen i posen en funcionament sols una dècima part dels col·legis i instituts que ha fet el govern anterior, millor que millor!
   Al final de la legislatura farem memòria.
   Per cert, espere que l’actual govern no planifique amb l’objectivitat i dades que fa servir vosté («milers de barracons» diu?).

   • Deu vullga que al fer memoria al final de la legislatura no tingam el lamentable espectacle de la ultima del PP: Camps, Cotino, Milagrosa, Blasco, Castellano, Rus, Costa, Rambla, Sonia Castedo, Don Carlos, Doña Rita abandonant als seus votants, etc. ¡Vaja barracons! Vergonya!

 2. Disculpeu, no són milers de barracons, però sí centenars. A esta dada s’ha d’afegir centres educatius per construir, cessió de terrenys públics per a l’oferta educativa privada, manca de recursos, infraestructures deficients, inversió escassa, aules massificades, plantilles insuficients…. I tot això, i més coses, ens donen una idea del poc valor que atorgava el PP a l’educació al nostre país. Bé, el que sabien fer a la perfecció és maquillar les xifres i fer titulars de premsa il·lusoris.

 3. Creo que la consellería d’eucación i cultura, más que preocuparse en ampliar barracones o hacer más colegios, se debería plantear el adecuar y redistribuir a la población escolar, la ratio por clase, debería ser por lo menos, de 35 escolares por clase, los profesores concienciados y preparados para la enseñanza en general, y los libros deberían tener una vigencia de por lo menos tres años, no se debería cambiar los libros, si el contenido afecta a cosas puntuales y sin importancia.

 4. También para tener memoria de cosas que nos han dejado los del PP en herencia:

  Fabra entregó a Puig una Generalitat con el doble de deuda, 40.085 millones
  El Banco de España confirma que los créditos rozan el 40 % del PIB, el mayor lastre autonómico Cada valenciano debe 8.053 euros, frente a los 2.437 de 2007

  Y en nuestro pueblo la herencia se repite.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here