Carcaixent i Alzira unixen esforços per millorar les comunicacions

1
390

L’alcalde de Carcaixent, Paco Salom i Diego Gómez, alcalde d’Alzira, es varen reunir ahir, junt a altres membres dels seus equips de govern, a l’Ajuntament de Carcaixent per tractar problemàtiques que afecten als dos municipis. A la reunió van assistir, a banda dels dos alcaldes, Fernando Pascual, regidor de Serveis Públics d’Alzira i els regidors d’Urbanisme, Serveis Municipals i Medi Ambient de l’Ajuntament de Carcaixent, Vicent Albelda, Ivan Martí i Paula Lozano, respectivament. L’objectiu de la reunió era establir pautes de coordinació entre els dos consistoris per poder aprofitar els recursos disponibles i consensuar línies de treball front a altres administracions.

Un dels temes principals de l’encontre era tractar la situació actual de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR), situada al terme de Carcaixent, i de la qual fan ús també les poblacions d’Alzira, Vilanova de Castelló i La Pobla Llarga, que es troba pràcticament en el límit de la seua usabilitat. Comentat el tema, s’ha acordat convocar els Ajuntaments afectats i l’òrgan gestor de l’EDAR per consensuar una línea d’actuació i plantejar-la a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, responsable de la gestió de la depuradora. La intenció de tots els municipis és valorar quines poden ser les accions a dur endavant per evitar que l’EDAR puga mantenir els nivells d’ús actuals i atendre la gestió de les aigües residuals provinents d’altres usuaris. D’aquesta manera, també es podria ampliar el seu radi d’actuació a altres municipis com Sant Joanet, el qual ja ha demanat fer ús de la depuradora però se li ha denegat la sol·licitud donada l’estat actual de la mateixa.

En la reunió també es va abordar el tema de les comunicacions que afecten a Carcaixent i Alzira i que estan pendents de solució. Els dos equips de govern han coincidit que s’ha de partir d’un plantejament comú de la problemàtica que hauria de ser abordada des d’una perspectiva comarcal. Tant Paco Salom com Diego Gómez s’han mostrat partidaris de que resoldre els accessos a les zones industrials és una qüestió prioritària. En el cas d’Alzira, la intenció és facilitar la connexió de l’AP7 amb la carretera d’Albalat mentre que per a Carcaixent caldria facilitar la connexió amb el sector nord. Per tant, és fonamental consensuar els esforços juntament amb la a Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, per tal de que s’atenguen les necessitats de Carcaixent i Alzira i, per extensió, de tota la comarca. A més a més, també s’ha plantejat sol·licitar al Ministeri d’Agricultura de l’Estat Espanyol que duga a terme l’acord del tram de via verda Alzira – Benifairó aprovat com d’interès general i publicat al BOE.

Paco Salom ha remarcat la cordialitat en la que s’ha desenvolupat l’encontre i la importància de la coordinació entre Carcaixent i Alzira per poder aprofitar al màxim els recursos dels que podrien disposar. “Es fonamental que dos municipis com són Carcaixent i Alzira, tan pròxims i amb tantes coses en comú, disposen de línies de comunicació fluïdes per a coordinar esforços de treball que podrien beneficiar, no solament als veïns dels dos pobles, sinó de tota la comarca”.

Departament de Comunicació i Premsa Ajuntament de Carcaixent

Gabinet de Comunicació Ajuntament d’Alzira

 

1 Comentario

  1. De paso Paco Salom explica el porqué habéis cortado 3 eucaliptos centenarios sin ninguna enfermedad declarda y certificada en el parque Navarro Darás. Gracias.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here