Pregó, festa jove i parada mora en les festes de Carlet

0
349

Carlet va celebrar dissabte el pregó oficial de les Festes 2015. El recorregut del pregó es va iniciar des del carrer del Raval i va finalitzar a la Casa consistorial. El pregoner, Alberto Hervás, va anunciar l’arribada de les festes muntat en una bicicleta. Va invitar els veïns a eixir al carrer a gaudir en convivència d’estes festes que comencen ja a viure’s en honor als patrons, Sant Bernat, Maria i Gràcia.
En el pregó van participar també l’Escola de Dansa i de Tabal i dolçaina de la Fundació Caixa Carlet, les comissions falleres, la comissió de Festers 2015, la companyia Esclat d’Albaida i les bandes de música locals L’Artística i la Unió Musical.
Després de finalitzar el recorregut, al balcó de l’Ajuntament, el pregoner va realitzar l’últim pregó i van intervindre l’alcaldessa de Carlet, M. Josep Ortega i el regidor de Festes, Josep Mur.
Paral·lelament, la gent jove va poder participar en una Festa Jove que va començar a les 22.30 hores amb un sopar a l’aire lliure a l’albereda del riu Magre. La pluja va obligar a anul·lar la macrodiscomòbil prevista a l’albereda.

Diumenge van continuar les activitats amb una multitudinària participació. D’una banda, al matí, en la Cooperativa Sant Bernat es va celebrar el tradicional esmorzar i concurs de destresa de tractors.
A la vesprada, els principals carrers de Carlet van ser conquistats pels moros. En el Portal del Tambor es va iniciar una cercavila en què va participar la Filà de Moros Pintarrafes de Carlet i va finalitzar a l’albereda del riu Magre, on es va representar la presa del castell.
La gran desfilada mora va congregar centenars de veïns de totes les edats, als carrers Major i Sant Bernat i les Germanes, que no van voler perdre’s una àmplia i variada exhibició de balls i vestimenta mora.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here