Algemesí mira el cel per iniciar esta nit les processons Patrimoni de la Humanitat

0
405

La decisió final es prendrà a última hora en funció de les previsions meteorològiques del moment

Algemesí mira al cel per a decidir l’eixida de les tres processons de la Festa de la Mare de Déu de la Salut que són Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Les Festes de la Mare de Déu de la Salut es consoliden pel que fa a l’atenció de mitjans de comunicació i fotògrafs. L’Ajuntament d’Algemesí ha rebut al voltant de 200 peticions de credencials per a periodistes, freelance, fotògrafs i mitjans de comunicació amb l’objectiu de poder cobrir les tres processons que componen els dies centrals de la festa d’Algemesí.

La declaració de les processons dels dies 7 i 8 de setembre com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO ha disparat una atenció cap a les festes d’Algemesí que no para de créixer.

Les oficines de turisme de les ambaixades espanyoles als Estats Units i Austràlia han dut a terme estos dies difusió de les Festes de la Mare de Déu de la Salut, mentres que una pàgina web xinesa que ofereix informació turística també ha tingut comentaris cap a les festes algemesinenques.

Per la seua banda, la delegació de la ciutat de Gangneung, de Corea del Sud, es troba estos dies a Algemesí per a ratificar l’agermanament amb la ciutat de la Ribera i seguir les festes en directe durant estos dies de setembre. També ha anunciat la seua presència una delegació italiana i els participants en un seminari internacional de llengües visitaran les festes d’Algemesí.

Morera, Marzà i Ribó en la processoneta

Com cada any, la presència de polítics i persones del món de la cultura també ha sigut notable. A la Processoneta del Matí han anunciat la seua presència enguany el president de les Corts Valencianes, Enric Morera; el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzà; l’alcalde de València, Joan Ribó; el secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona; la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, el director general d’Emergències, José María Ángel; la diputada de Turisme, Pilar Moncho; el diputat, Vicente Betoret; el diputat, Rafael Soler; la diputada Carmen Contelles; la diputada, Rosa Pérez; l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez; l’alcalde de Cullera, Jordi Major; l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom; l’alcaldessa de La Pobla Llarga, Neus Garrigues; l’alcalde de Barxeta, Vicent Mahiques; l’alcaldessa de Benifaió, Marta Ortiz; l’alcalde Benimodo, Francisco Terol; l’alcaldessa de Llaurí, Anna González; l’alcaldessa de Rafelguaraf, Rafaela Aliaga; l’alcaldessa d’Antella, Amparo Estarlich; l’alcalde d’Alcàntera de Xúquer; Julio García; l’alcalde d’Alberic, Toño Carratalá; l’alcalde de Guadassuar, Salvador Montañana;

Del món de la cultura i les festes han confirmat el pintor Manuel Boix; el regidor de Festes de València, Pere Fuset; la fallera major de València, Estefanía López; el cantant i escriptor, Xavier Sarrià; el cantautor, Feliu Ventura; l’escriptor, Josep Franco, així com una àmplia representació de les universitats valencianes, com és el cas del Vicerector de Cultura de la Universitat de València, Antoni Ariño.

Previsió dimarts 8 Setembre

Encara pel matí l’oratge seguirà molt insegur, núvol i amb unes precipitacions que tendiran a remetre lentament a partir del migdia i de cara a la vesprada. En tot cas, com estos embossaments d’aire fred en altura presenten sempre moviments molt imprevisibles i erràtics en les seues trajectòries i desplaçaments, hi ha que anar estudiant molt bé tots els detalls de cada eixida nova dels models perquè podria variar el pronòstic final i, per tant, esta millora arribar abans de lo previst o retrasar-se. Per tant, demà el dia presentarà dos cares diferents. La primera meitat de la jornada encara estarem molt pendents del cel i la pluja, mentre que de vesprada els clars començaran a deixar-se vore tímidament sense descartar la possibilitat de que poguera caure alguna gota residual d’últim hora. Les temperatures seguiran en la línia de hui i el vent entrarà humit entre llevant i gregal.

DEMÀ SEGUIRÀ ACTIVAT L’AVÍS TARONJA fins les 12’00h del migdia. El GROC continuarà fins les 18’00h.

        Matinada

        Vesprada

             Nit

nuvol-pocpluja sol-nuvo-pluja lluna-nuvolgros

             18º

             21º

             20º

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here