Les muixerangues i dances d’Algemesí, l’Alcúdia i Sueca perillen davant les previsions de pluja

0
496

Les previsions meteorològiques per al dilluns i dimarts són molt preocupants davant la celebració de les danses i processons a distints municipis de la Ribera, entre les que destaquen les d’Algemesí, l’Alcúdia i Sueca. Fins el punt que hi haurà avís groc per a les comarques centrals valencianes.

Així les muixerangues, els bastonets, tornejants, arquets, pastoretes, bolero i demés balls in danses autòctones podrien anul.lar-se o veure’s seriosament afectades pel mal oratge.

De fet encara que demà dilluns pel matí pot haver una treva, les previsions no són gents favorables a partir de les 6 de la vesprada, hora en la que està programada el començament de l’Entrà de la Mare de Déu de l’Oreto a l’Alcúdia.

Sembla que tampoc es lliurarà de l’aigua la Processó de les Promeses prevista per a les 10 de la nit del dilluns a Algemesí, ni la Processoneta del Matí del dimarts i és possible que tampoc pot eixir la de la Volta General programada per a les 19,30 hores. L’any passat una tempesta provocà l’endarreriment, d’una hora, de la Processó de les Promeses.

Previsions meteorològiques

Dilluns 7 de setembre 

Demà dilluns de nou seguirem molt pendents de les evolucions de l’oratge ja que el panorama seguirà sent molt insegur i amb la pluja rondant sempre les nostres comarques precisament perquè la configuració sinòptica continuarà marcada pels mateixos protagonistes. Anticicló a les illes Britàniques enviant-nos vents humitsde component marítima i en altura presència d’aire fred però, amb l’agravant  d’un nou element a tindrem molt en compter de cara al pròxim dimarts. Un xicotet embossament d’aire fred en altura que es formarà per la zona del nordoest peninsular i anirà dirigint-se cap a la nostra comunitat de cara a la nit fent que la inestabilitat siga cada vegada més acusada.

Pel matí ens despertarem amb el cel carregat de núvols (no descartem que puga caure alguna gota o ruixat dèbil i intermitent en qualsevol moment) i de vesprada els núvols aniran a més i la pluja afectaria a bona part de la nostra comunitat ja que anirà tenint cada vegada més presència per la nostra comunitat. De fet, a partir de les 18’00h s’activarà l’AVÍS GROC PER PLUGES A LA PROVÍNCIA DE VALÈNCIA ja que podrien arreplegar-se fins a 20 l/m2 en a penes un hora. Les temperatures seguiran en la mateixa línia que hui i el vent entrarà entre llevant i gregal amb algunes ratxes moderades a vora mar.

Dimarts 8 de setembre

Per a dimarts els models continuen apuntant a que continuaríem amb una situació molt complicada i marcada per la presència d’este xicotet embossament d’aire fred en altura entre la nostra comunitat i Catalunya (a dia de hui estaria més damunt de nosaltres), la qual cosa fa pensar en que les pluges seguirien banyant els nostres carrers, fins i tot no descartem que estes puguen ser localment fortes o molt fortes. A dia de hui, per a este pròxim dimarts està activat ja l’AVÏS GROC PER PLUGES el litoral nord d’Alacant, província de València i Castelló (de confirmar-se este extrem que comentem, de segur que els nivells pujarien a taronja en algunes zones).

Cal estar molt atents perquè estos episodis són molt complicats per als models meteorològics ja que són situacions extremadament complexes i on intervenen nombrosos factors. A poc que canvie algun d’ells respecte del previst, poc canviar completament el pronòstic i també el panorama tan sols d’un dia per a altre. Per tant, caldrà esperar encara un poc més per a confirmar este extrem i seguir les evolucions de la predicció per anar estudiant molt bé tots els detalls. Lamentablement fer una previsió amb una alta fiabilitat a varios dies vista és pràcticament impossible. Això sí, obliden-se d’un escenari estable, radiant, estable i absolutament assolellat perquè la cosa no va en eixa direcció…

        Matinada

        Vesprada

             Nit

nuvols nuvol-pocpluja nuvol-pocpluja

             19º

             23º

             18º

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here