Cullera millora els entorns del barri del Pou i la torre de la Reina Mora

0
384

L’ajuntament ha eliminat grafitis en el monument històric, reparat clots i repintat de blanc alguns carrers del casc antic

L’Ajuntament de Cullera està decidit a posar en valor i rehabilitar el barri del Pou i en els últims dies ha dut a terme una primera fase d’actuacions d’urgència en eixe sentit.

La regidoria de Serveis Exteriors que dirigix Salva Tortajada, ha procedit a la restauració d’alguns carrers de l’antic assentament àrab així com a regenerar l’entorn de la Torre de la Reina Mora, que presentava una important degradació després de romandre en l’oblit els últims anys.

Concretament, els empleats municipals han procedit a repintar d’alguns carrers del barri amb l’objectiu de frenar la seua deterioració i adequar-los per a la celebració de les activitats turístiques que durant les últimes dates vénen desenvolupant-se en la zona dins d’un pla de dinamització del barri. Eren molts els veïns els que ho havien sol·licitat.

Així, s’han emblanquinat les voreres i escalinates característiques del barri del Pou en carrers com a Santa Anna o Mossén Tomàs Font, Nueve Casas, a més d’unes altres que conduïxen directament a la Torre de la Reina Mora, algunes de les quals feia anys que no rebien l’atenció deguda.

Precisament, en este últim enclavament s’han portat tasques de recuperació del monument històric, tal com va avançar en el ple de juliol la regidora de Patrimoni, Amparo Jover Colubi. L’emblemàtica torre i tot l’entorn havien patit en els últims temps atacs vandàlics que ho havien omplert de pintades. També la senyalètica del lloc estava plena de grafitis.

Tortajada explica que s’han hagut d’emprar dissolvents per a eliminar estes restes de pintura que enlletgien un dels entorns més pintorescs de la capital turística.

Així mateix, s’ha esbrossat la torre i els voltants i s’ha procedit a tapar alguns dels clots que hi havia en l’esplanada sobre la qual s’alça el monument en la faldilla de la muntanya.

No obstant açò, l’Ajuntament de Cullera reconeix que este és només un primer pas de cara a la recuperació del barri en el seu conjunt, ja que este entramat de carreronets ocupa una gran superfície i necessitarà de molts recursos econòmics per a la seua rehabilitació integral.

Encara així, Tortajada ha destacat que «per fi el consistori s’ha enrecordat d’una zona que durant anys ha sigut ignorada injustament». L’edil també ha demanat als ciutadans «que contribuïsquen a respectar l’entorn ja que hi ha coses, com les pintades, que poden evitar-se».
Noves activitats

Dins de les activitats de dinamització del barri, hui divendres i demà dissabte s’inicien unes rutes amb guies professionals autoritzats per la Generalitat per a donar a conéixer el barri a veïns i turistes. La iniciativa “Descobrix el barri del Pou” inclou un espectacle exòtic andalusí, ruta pel barri i visita a la Torre de la Reina Mora. A més, als voltants de la torre hi haurà oficis antics i jocs. L’inici de l’espectacle i les eixides serà a les 19, 20 i 21 hores, respectivament, a la plaça de la Llibertat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here