Alzira demanarà al Consell estar present en la Comissió de Memòria Històrica

0
240

L’Ajuntament d’Alzira demanarà a la Generalitat Valenciana que els municipis també estiguen presents en la Comissió de Memòria Històrica que ha estat anunciada per la Conselleria de Transparència.

Segons explica Ivan Martínez, alcalde accidental d’Alzira: “en la Comissió de Memòria Històrica anunciada, que pretén l’obertura de foses comunes i la reivindicació de les trajectòries de les víctimes a favor de la democràcia durant la dictadura, pensem que han de tindre veu els ajuntaments, així com participar-hi. Es tracta de reparar un dels oblits més importants que ha tingut la societat espanyola en els últims 40 anys, i un deute amb totes les persones que van estar condemnades i perseguides durant la dictadura feixista.”

A més, des de l’equip de govern de l’Ajuntament d’Alzira s’instarà el Consell i les Corts a desenvolupar la Llei de Memòria Històrica, per a que en la cartografia urbana i en els espais públics s’elimine d’una vegada per totes la simbologia i l’exaltació al règim franquista.

Gabinet de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here