UxV no dona suport al nou préstec de Carcaixent perquè suposa «una solució puntual»

2
451

L’aprovació ha eixit avant, en sessió extraordinària i urgent, amb el vot a favor de Compromís i Gent; l’abstenció del Partit Popular i PSOE; i vot en contra d’Units per València (UxV).

D’esta manera, el consistori podrà fer front a tres sentències judicials que deu, de les que entorn d’un 60% es referix a un sol procés obert com a conseqüència de la urbanització del sector del Centre Comercial.

Segons la portaveu del Grup Municipal UxV, Ana Calatayud, l’aprovació de la pròrroga del Pla d’Ajust que comporta l’adhesió a este Fons “suposa la continuïtat en l’aplicació de les mesures previstes en el mateix i que poden resultar dramàtiques per als ciutadans”.

Una vegada més es posa de manifest la falta de rigor en la tramitació dels assumptes, ja que  la documentació facilitada als grups polítics està incompleta, no figurava l’informe d’assessoria jurídica, no hi ha informe de Tresoreria i tampoc figuren els expedients de cada una de les sentències que es van a incloure en el Fons habilitat pel govern, Units per València, considera que l’equip de govern ha improvisat en l’aprovació de la pròrroga del Pla d’Ajust (necessari per a acollir-se al fons) de l’anterior equip de govern i que el propi Compromís va votar en contra en 2012. “Per al senyor alcalde, pel que s’ha vist,  hi ha dos realitats, una quan estava en l’oposició i una atra ara que governa”, va explicar Calatayud.

La formació que encapçala Ana Calatayud,  vota en contra perquè al seu entendre, l’aprovació del fons suposa “més de lo mateix”,  Compromís dóna continuïtat a unes mesures que va adoptar l’anterior equip de govern del Partit Popular i que tindran com a conseqüència directa per als ciutadans nous augments d’impostos i taxes.

Al seu entendre, cal pagar les sentències i als proveïdors i va agrair la celeritat i l’esforç dels funcionaris municipals a l’hora d’emetre els informes necessaris, però segons Calatayud “l’equip de Govern ha demostrat una vegada més, no sols la deriva del rumb de les seues decisions polítiques de fons, sinó que a més, torna a errar en les formes, demorant la celebració del Ple i la seua corresponent Comissió sabent esta situació des de fa molt de temps, obligant a l’oposició a prendre una decisió de tal calat en poques hores, a manera d’últimatum, ja que el termini per a sol·licitar l’adhesió al Fons de Finançament de 2016 venç el 31 d’agost de 2015. I va recriminar, la urgència forçada i evitable, falta d’informació i falta de rigor legal en la convocatòria a Ple, “modus operandi” que  ja era habitual en la legislatura  anterior i que contínua sense corregir-se.

“Ens posicionem en contra d’esta adhesió, perquè a més de mantindre els impostos en nivells insostenibles per a la ciutadania, suposa un augment dels gastos financers, per xicotets que siguen en comparació amb altres operacions. No veiem amb bons ulls continuar alimentant esta via de finançament i no compartim les decisions que porten a incrementar el nivell d’ endeutament i més quan  només s’oferix una solució puntual”, ha afirmat Calatayud.

Units per València exigirà a Compromís, en el pròxim Ple, l’elaboració immediata d’uns pressupostos per a 2016, justos i realistes, que exploren noves vies d’ingressos que no graven les economies més dèbils, que permeten afrontar el gasto social i que suprimisquen gastos superflus i prescindibles, la seua portaveu afirma que, ja no podem allargar més la posada  en marxa de mesures que porten a sanejar l’economia d’este ajuntament. A més  ha sol·licitat que s’arribe al fons de l’assumpte i es demanen responsabilitats per la gestió urbanística municipal que ha originat el pagament d’estes indemnitzacions milionàries.

Ana Calatayud

Portaveu GM Units per Vaalència

2 Comentarios

  1. Ana me parece muy acorde tu postura y un poco precipitada la postura de Compromis-Bloc, lo que antes decían no ahora dicen si, esto es un cambio muy raro,raro,raro.

  2. Sí senyora, estaria molt bé que algú donara explicacions no sols per la política urbanística que ha donat origen a les indemnitzacions milionàries sinó també a la resta de polítiques que han provocat un deute municipal sense mesura.
    I també estaria molt bé que quan dispare les seues crítiques apunte on cal. En cas contrari pot fer una destrossa increïble.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here