El clarinetista de Carcaixent Ferran Arbona primer premi en el Congrés Mundial

2
902

El clarinetista Ferran Arbona rep el reconeixement de l’Ajuntament de Carcaixent

Va guanyar el primer premi en la seua categoria en el Congrés Mundial de Clarinet el passat mes de juliol

L’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, i la regidora de cultura, Lourdes Castelló, han fet entrega aquest matí d’un diploma de reconeixement al jove clarinetista Ferran Arbona, pel primer premi aconseguit en el Congrés Mundial del Clarinet celebrat a Madrid del 22 al 26 de juliol. L’Ajuntament ha volgut demostrar així el seu reconeixement cap els nous talents i totes aquelles persones que destaquen en les seues disciplines.

Ferran Arbona, de 18 anys, va participar en la categoria High School Competition, on es presentaren trenta aspirants de tot el món. En la primera fase els participants van enviar gravacions als Estats Units. Sis d’ells foren seleccionats per a la final que es va celebrar a Madrid durant el Festival, on va ser proclamat com a guanyador el jove carcaixentí. Ferran és músic de la Lira Carcaixentina i actualment és alumne de la Càtedra de Clarinet de l’Escola Superior de Música Reina Sofia de Madrid.

Currículum

FERRAN ARBONA LLUCH Clarinete Nació en Carcaixent (España), en 1997. Comenzó sus estudios musicales en la Escuela Oficial de Música de la Lira Carcaixentina, donde, más tarde, realizó sus estudios oficiales en la especialidad de clarinete. Con diez años finalizó el Grado Elemental y empezó el Profesional en el Conservatorio «Mestre Vert» de Carcaixent, donde obtuvo Matrícula de Honor. Ha realizado cursos y clases magistrales con profesores como Salvador Navarro, José Quilis, Enrique Pérez Piquer, Julia Heinen, Carlos Lacruz, Rafael Albert, Luis Miguel Méndez y Josep Fuster.

Desde el curso 2014-2015 es alumno de la Escuela Superior de Música Reina Sofia, en la Cátedra de clarinete, bajo la tutela del Profesor Titular Michel Arrignon. Disfruta de Beca de Matrícula y de Residencia Fundación Albéniz. Ha ganado el Primer Premio en los concursos Autonómico para Jóvenes Intérpretes de Rotglá y Corberá 2009, Nacional de Jóvenes Intérpretes «Ciudad de Játiva» 2012, Internacional de Clarinete «Saverio Mercadante» de Bari, Italia, Internacional Academia «Clarinetíssim» de Albaida 2013 y de Música de Cámara «Maestro Vert» 2013.

Ha sido solista de clarinete de la Banda Juvenil de la Lira Carcaixentina, Banda Sinfónica de la ESO y de la Orquesta del Conservatorio Profesional «Mestre Vert» de Carcaixent, entre otras agrupaciones.

Actualmente es clarinete principal de la Lira Carcaixentina y de la Joven Banda Sinfónica de la Federación de Sociedades Musicales de la Comunidad Valenciana, y colabora con la Orquesta Sinfónica de Madrid como ayuda de solista. Como alumno de la Escuela Reina Sofía, es miembro de la Orquesta Sinfónica Freixenet, dirigida por Josep Pons.

Departament de Comunicació i Premsa
Ajuntament de Carcaixent

2 Comentarios

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here