El TSJ condemna el Consell a pagar 19.000€ a l’escoleta de l’Alcúdia

0
364

El Tribunal Superior de Justícia dona la raó a l’Ajuntament de l’Alcúdia i condemna a la Generalitat al pagament de 19.331 euros en interessos per retardaments

 

El Consell del PP va retindre durant anys els diners ingressats pel Ministeri d’Educació per a la construcció de l’escola infantil

 

L’Ajuntament de l’Alcúdia es va acollir en 2009 al Pla Educa del Ministeri d’Educació que aportava el 50% del cost total de la construcció i equipament d’una sèrie d’escoles infantils, entre elles la de l’Alcúdia. L’altre 50% va ser cobert pel propi Ajuntament, ja que la Generalitat Valenciana no va fer cap aportació al programa. El cost total de l’Escola Infantil de l’Alcúdia i el seu equipament va pujar a 1.264.264 euros, del qual, com s’ha dit, el 50%, 632.132 euros corresponia a les aportacions del Ministeri i l’altre 50% a les de l’Ajuntament.

Malgrat que el Ministeri d’Educació va ingressar als comptes de la Generalitat Valenciana la totalitat de la seua part corresponent en gener de 2009, va demorar el seu lliurament a l’Ajuntament durant molt mesos, fins arribar als 2 anys, el que va causar problemes econòmics a l’Ajuntament que es va vore obligat a avançar quantitats econòmiques al contractista.

Aquesta situació que es va repetir entre 2010 i 2012, va ser denunciada per l’Ajuntament, que en distintes ocasions aprovà resolucions del seu plenari en les que s’exigia a la Generalitat Valenciana “que procedirà immediatament al pagament a l’Ajuntament de l’Alcúdia de les quantitats subvencionades i justificades per la construcció de la nova Escola Infantil Municipal”. Així mateix l’Alcúdia manifestava “el profund disgust per l’endarreriment injustificat en el pagament de les quantitats reclamades, especialment quan es té constància que eixos fons havien sigut transferits pel Ministeri d’Educació des de principis de 2009”.

Fins que en 2012 el plenari de l’Alcúdia amb els vots favorables de PSPV-PSOE i Compromís per l’Alcúdia, i l’abstenció del PP va interposar un recurs contenciós-administratiu contra la falta de pagament per part de la Generalitat de la subvenció per a la construcció de l’Escola Infantil Municipal.

La resolució del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha estimat  el recurs formulat per l’Ajuntament de l’Alcúdia contra la Generalitat Valenciana i li reconeix el dret al pagament dels interessos legals meritats, que han sigut estimats provisionalment pels lletrats municipals en la quantitat total de 19.331 euros.

Segons Andreu Salom, alcalde de l’Alcúdia, aquesta sentència ve a reconèixer les justes demandes de l’Ajuntament de l’Alcúdia, davant l’arbitrarietat en l’actuació de la Generalitat Valenciana del PP, que va fer que el consistori es fera càrrec de quantitats econòmiques que no el corresponien, generant problemes a la tresoreria municipal.

Per a Paco Sanz, primer tinent d’alcalde, aquesta és una sentència contra el mal govern del PP, que no sols no va fer cap aportació a la construcció de l’Escoleta Infantil, sinó que va retindré durant anys les quantitats ingressades pel govern estatal.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here