L’Hospital d’Alzira diagnostica cada any prop de 4.000 nous casos de cataractes

0
313

Els especialistes recomanen a les persones majors estar alerta a canvis en la qualitat de la seua visió, com poden ser una imatge ennuvolada, dificultat per a veure de nit o amb poca llum, sensibilitat a la resplendor o visió groguenca.

L’Hospital d’Alzira aplica una moderna tècnica d’ultrasons que substituïx el cristal·lí opac per una lent intraocular i permet obtindre una graduació pròxima a zero.

El Servici d’Oftalmologia de l’Hospital Universitari de La Ribera diagnostica cada any prop de 4.000 nous casos de cataractes, una patologia oftalmològica que afecta més del 50% dels majors de 65 anys d’edat i s’eleva fins a al 70% en els majors de 75.

Principal causa de ceguera en el món, les cataractes es caracteritzen per l’opacitat del cristal·lí -encarregat d’enfocar la llum que arriba a l’ull- que provoca que la visió d’una persona es torne borrosa i térbola. Malgrat que hui en dia es desconeixen les causes que originen esta patologia, sí que estan identificats certs factors que poden accelerar la seua progressió, com el tabaquisme, la diabetis o l’excessiva exposició dels ulls a la llum solar.

En paraules del Dr. Juan Miguel Tomás, cap del Servici d’Oftalmologia de l’Hospital d’Alzira, “els primers símptomes de les cataractes no es manifesten immediatament sinó que són progressius; per això és molt important que les persones d’edat avançada estiguen atents a qualsevol canvi en la qualitat de la seua visió, com poden ser una imatge ennuvolada, dificultat per a veure de nit o amb poca llum, sensibilitat a la resplendor o visió groguenca.

Segons el Dr. Tomás, “no tots els casos diagnosticats de cataractes requerixen intervenció quirúrgica ja que, a pesar de patir-les, el pacient continua tenint una bona visió. En eixos casos, es du a terme un seguiment del pacient per a procurar que la malaltia no vaja a més.”

Quant al nombre de pacients que sí que necessiten ser operats, el Servici d’Oftalmologia de La Ribera va intervindre el passat any 2014 a més de 2.000 persones per cataractes, la qual cosa el situa com un dels centres sanitaris més actius de la Comunitat Valenciana en el tractament d’esta patologia.

Moderna tècnica d’ultrasons

Per a abordar este problema oftalmològic el centre d’Alzira aplica la facoemulsificació i aspiració de cataractes, una moderna tècnica d’ultrasons que permet trencar el cristal·lí que s’ha tornat opac (la cataracta) i aspirar-ho per a la seua eliminació.

Per a això, l’oftalmòleg realitza una xicoteta incisió d’entre 2,2 a 2,7 mil·límetres en la perifèria de la còrnia, a través de la qual es fragmenta i polvoritza la cataracta i s’aspira. Posteriorment es col·loca una lent intraocular que substituïx al cristal·lí que s’ha retirat.

Segons el cap del Servici, “l’objectiu d’esta intervenció és que el pacient quede amb una graduació pròxima a zero; és a dir, que tinga una visió el més nítida possible. Per a això comptem amb tots els avanços tecnològics per al càlcul de la lent que es col·loca.”

La major part d’estes operacions es realitza amb anestèsia tòpica, açò és, per mitjà de l’administració de gotes i sense necessitat punxar l’ull, la qual cosa no sols resulta més còmode i gens dolorós per al pacient, sinó que a més evita possibles complicacions secundàries a la punxada.

Així mateix, el Dr. Tomás afirma que “esta intervenció no necessita punts de sutura en la ferida, per la qual cosa el pacient recupera la visió ràpidament, sent només necessari unes poques cures els dies següents a l’operació.”

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here