L’Alcúdia actua contra les plagues d’insectes i panderoles

0
353

MOSQUITOS PLAGA

L’Ajuntament ha preparat una desinsectació, amb utilització de productes insecticides ecològics dels parcs del nostre poble i altres zones que ja han començat a ser tractades.

Principalment la tasca s’ha fet als punts habituals d’aparició d’aquestos animals per evitar la seua proliferació.

Per una banda, dins del programa d’actuacions, s’ha procedit a la fumigació de la xarxa de clavegueram i altres espais de responsabilitat pública com són edificis municipals, parcs i jardins. S’ha fet a tots els parcs del nostre poble, als parcs de gossos, al riu Magre per tal de tractar el sender i el mirador d’aus i al Corral de Rafel per tractar el corral i els voltants.

En el cas de les panderoles cal recordar que a dia de hui son insectes impossibles d’eradicar, pel que la mesura que pot adoptar l’ajuntament és controlar la plaga. A hores d’ara la periplaneta americana és una panderola que ha arribat importada. Aquesta necessita una temperatura i humitat ambient més elevada de lo normal per tant s’han instal·lat a zones costeres. Han fet desaparèixer la panderola negra perquè tenen més capacitat física, doncs esgoten l’aliment. Necessiten, principalment, de quatre factors per sobreviure: humitat, foscor, temperatura elevada i matèria orgànica per a menjar.

La fumigació es te que fer en el moment tècnic oportú que es en el moment de més baixa població d’aquestos insectes, en primavera. D’aquesta manera és més efectiu perquè si es començara la desinsectació a l’estiu la plaga seria impossible de controlar. A través de la companyia d’aigües es realitza aquesta actuació que té com efecte aparent una aparició massiva de panderoles, que en realitat abandonen els seus caus per efecte de la fumigació.

A més a més,  l’Ajuntament de l’Alcúdia recomana prendre mesures davant els atacs de la mosca negra i el mosquit tigre si passeges pel riu, els barrancs i els llocs amb vegetació o aigües.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here