El mural ceràmic de la Setmana Santa d’Alzira avança després la polèmica

0
437

El mural ceràmic de la Setmana Santa d’Alzira encarregat per l’anterior govern local al ceramista Xavier Claur avança cap a la seua conclusió després d’haver renovat quatre taulells objecte de polèmica.

Els retrats de l’exalcaldessa Elena Bastidas i de l’exregidor de Festes Rafael Fita provocà la reacció del govern local d’eliminar els rajolets que reflectien les seues figures en ser contraris «al culte a la personalitat».

La denuncia de Claur al diari Levante-EMV va destapar la caixa dels trons tot i que el ceramista havia mostrat la seua voluntat de retirar-los això sí pagant el consistori el gasto que ocasionara.

La Setmana Santa d’Alzira, declarada d’Interés Turístic Nacional, és un patrimoni de la ciutat, dels protagonistes i fins i tot de tots els alzirenys, que no ha de ser patrimonialitzada per cap formació política. De fet, segur que tots els partits locals amb representació municipal o no, tenen més d’un membre que pertany a alguna de les 18 confraries o germandats.

En els darrers anys els ajuntaments de tots els colors s’han afanyat en ficar plaques, amb els noms dels alcaldes-esses corresponents, a qualsevol obra de molta  o de poca importància inaugurada. De vegades quasi costava més la placa que l’obra.

Els veïns entendrien molt millor esta mesura adoptada pel tripartit si en esta legislatura complira allò que va dir, en plena campanya electoral, l’aleshores candidata de Compromís a la Generalitat Mónica Oltra davant el propi Ajuntament d’Alzira; «obrirem els serveis corresponents sense esperar a que les autoritats vagen a inaugurar-los», mostrant així el seu rebuig a la pràctica habitual de ficar plaques inaugurals i de no obrir el servici corresponent fins que no puga anar el president del Consell  o el conseller de torn.

I és que sovint els polítics obliden que els únics pagadors-mecenes són els contribuents, en tot cas perquè quedara constància caldria ficar algo semblant a; «Aquest parc fou inaugurat pel poble d’Alzira el 5 d’agost de 2015».

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here