La Universitat Catòlica funciona durant 8 anys a Alzira sense contar amb llicència d’obertura

4
341

El govern d’Alzira urgix la Universitat Catòlica a solucionar els problemes de les condicions de seguretat legalment establides i a comptar definitivament amb la corresponent llicència d’obertura.

La Universitat Catòlica està en funcionament a Alzira des de l’any 2007; des d’eixe any, l’anterior govern, del Partit Popular, ha estat permetent que s’impartisquen classes en el campus sense que es compte amb llicència d’obertura. La susdita llicència es va sol·licitar en gener de 2013, encara que en l’Ajuntament no existix cap expedient que la done com a atorgada.

El Departament de Gestió Urbanística ha manifestat que els alzirenys han de conéixer que s’ha consentit l’obertura d’un local de concertació pública per a la docència, tan important com és una universitat, sense comptar amb les pertinents mesures de seguretat que ha de complir per llei.

És per este motiu que l’Ajuntament d’Alzira, des de la Regidoria de Gestió Urbanística, ha requerit a la Universitat Catòlica que esmene els defectes amb què compta actualment:
-Cal adequar els recorreguts d’evacuació en la zona de la biblioteca, ja que superen els màxims i no es pot considerar l’escala com a eixida de planta. També cal revisar el sentit d’obertura de les portes de les aules, i en cas que l’obertura siga cap a l’exterior, estes no podran invadir els recorreguts d’evacuació.
-S’ha de justificar el compliment dels recorreguts d’evacuació dels despatxos de la primera planta. Existixen estances situades a esta planta que no s’hi adeqüen. Cal justificar que la porta d’eixida a l’exterior complix amb l’amplària necessària, i que les escales disposen dels passamans. I, el que és més important, s’ha d’instal·lar la dotació d’extintors i acreditar que les escales d’evacuació disposen del corresponents pilots de senyalització.

Cal esmenar esta sèrie d’anomalies; en cas contrari, el govern d’Alzira es vorà en la necessitat de clausurar el campus de la Universitat Catòlica per no comptar amb les condicions de seguretat, cosa que suposa que els alumnes porten huit anys en risc.

Fernando Pascual, regidor de Gestió Urbanística, per delegació de l’alcalde, ha plantejat la necessitat d’una reunió amb els responsables del campus universitari per a comminar-los a esmenar els defectes amb què compten les instal·lacions.

Des del govern municipal es considera que no es pot permetre que una institució educativa com la Universitat Catòlica estiga exercint la seua tasca de docència fent cas omís a la legalitat.

Capacitat per a 2.000 alumnes

Els tres edificis que composen l’extensió de la Universitat Catòlica en Alzira tenen una capacitat per a prop de 2.000 alumnes. En l’actualitat el campus conta amb 1.500 estudiants de les carreres de Magisteri i Infermeria.

El gerent, Juan Morote ha resaltat que l’alcaldessa d’Alzira “va confiar, des del principi, en el nostre projecte de comarcalització” i ha destacat el “cuidat conjunt arquitectònic” disenyat per l’arquitecte local, Quino Bono.

Este complexe educatiu s’alça sobre una parcel.la de 8.740 m2, dels que hi ha una superfície construïda de 5.536 m2. El nou edifici conta amb soterrani i dos plantes on hi han ubicades, aules docents i d’informàtica, laboratoris, seminaris, despatxos, magatzems i zones de manteniment. I ha estat costejat totalment amb fons de l’esglèsia.

Per contra el segon en obrir-se fou construït amb fons del Plan Zapatero i el primer va ser una donació d’un constructor local.

Gabinet de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

4 Comentarios

 1. Madre mía y que herencia nos ha dejado el PP.
  Esto es aún peor que lo de Bárcenas.
  Dios mío, Dios mío.

 2. Una observacion
  el primer edificio de la Catolica que constò 1,8 millones de euros lo pago una sociedad constructora a cambio de una RECALIFICACION DE TERRENOS DE SU PROPIEDAD EN TUTELL (LA FAMOSA M.10 con 30 plantas de altura)..asi que donacion como tal no existiò.

 3. Una altra observació
  per que el nou govern d’Alzira no deixa de mirar arrere i comença a treballar en el futur sense culpar a l’anterior?

  Sap el nou govern que ja no estan en l’oposició? o estan tan acostumats a estar-ho que els costa governar?

  Fan com el PP obsessionats amb Zapatero.

  I una altra cosa, perquè els agrada tant eixir en les fotos? encara no han fet un pas i ja estan posant.

 4. Confia i veuras, supongo que el nuevo gobierno de Alzira no deja de mirar hacia atrás porque el cúmulo de chapuzas que está heredando es monumental.
  -Azulejos con el retrato de la señora alcaldesa pagados con el dinero de todos.
  -Universidad Católica sin licencia de apertura.
  -Colegio Gloria Fuertes hecho de chapa barata.
  Y etc, etc, etc…

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here