L’Alcúdia s’adherirà al projecte de la UE «Pas a Pas»

0
209

L’Alcúdia es l’elegida per a difondre el consum racional d’energia

El programa Horizon 2020 ha creat el projecte Pas a Pas, finançat per la Comissió Europea i on participen 4 països europeus: Espanya, Itàlia, Bèlgica i Polònia. L’Alcúdia ha estat l’elegida com a població representativa de l’Estat espanyol per a portar a terme aquest programa, que té com a finalitat promoure l’estalvi d’energia i l’adopció de bones pràctiques al sector domèstic amb l’objectiu de reduir el consum de les famílies de l’Alcúdia, inculcar hàbits referents al consum d’energia responsable, provocant un canvi de conducta entre els ciutadans i reduir les emissions de CO2 derivades del consum d’energia.

Amb el projecte “Pas a pas” es portarà a terme una campanya de conscienciació i comunicació a la ciutadania per tal d’aconseguir que apliquen mesures d’estalvi d’energia. Aquesta campanya es basarà en entrevistes i contacte personal i la utilització d’altres tècniques existents de comunicació.

El regidor de Medi Ambient Paco Sanz ha manifestat que “aquest és un projecte que ens permetrà combinar el respecte pel medi ambient amb la participació ciutadana” “A més es permetrà abordar altres temes col·laterals com el dels residus o l’estalvi d’aigua”

L’agència Energètica de la Ribera s’encarrega de l’assessorament personalitzat per reduir el consum d’energia a casa durant els 20 mesos que dura el procés complet. Gestionarà l’activitat individual de cada família amb accions de seguiment així com mitjançant la creació d’una pàgina web on es publicaran activitats recomanables a seguir pels participants.

L’ajuntament de l’Alcúdia es compromet a participar activament en la realització d’aquest programa. Primer, amb la captació de les 2000 famílies que participaran voluntàriament adoptant les mesures recomanades d’estalvi energètic. I segon, col·laborant amb l’AER en l’organització de tallers i altres actes de dinamització i difusió del projecte i els seus resultats.

Aquesta campanya no servirà només per estalviar energia, sinó que pretén encetar un camí per fomentar la participació ciutadana als nostres pobles. El projecte consisteix en assessorar i fer un seguiment de 2.000 famílies per aconseguir que estalvien entre un 10 i un 20 del seu consum d’energia. Es calcula un potencial d’estalvi d’energia per habitatge d’entre un 10 i un 20%.

Tenint en compte la importància de fons que presenta aquest projecte, així com l’escàs èxit de les campanyes tradicionals, sembla quasi necessari defensar aquest nou enfocament. D’aquesta manera, l’ajuntament impulsa un projecte que permet al conjunt de la ciutadania reduir la despesa energètica, millorar l’economia de les famílies i reduir les emissions de CO2; factors resolutius no sol per a l’estalvi energètic, sinó també per a la lluita contra el canvi climàtic.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here