Carcaixent intensifica les actuacions per evitar la proliferació de panderoles

2
442

CUCARACHA 1Està activada una actuació especial per a tractar les zones amb major incidència de plagues

Durant les últimes setmanes, davant la presència de panderoles i rossegadors al nucli urbà de Carcaixent, s’han intensificat les tasques de desinsectització, desinfestació i desratització en els focus habituals d’aparició d’aquestos animals per evitar la seua proliferació. Per una banda, dintre del programa anual d’actuacions, s’ha procedit a la fumigació de la xarxa de clavegueram i altres espais de responsabilitat pública com edificis municipals, parcs i jardins. No obstant això, també esta actiu el sistema de “resposta d’avisos”, segons el qual s’està actuant en aquelles zones públiques que presenten especial proliferació de panderoles, rossegadors o altres insectes. L’empresa responsable de prestar els serveis de desinfestació ha informat que el nivell de presència d’aquestos animals a Carcaixent entra dins dels paràmetres normals per a aquesta època de l’any i que, a més, el seu nombre és inferior a la mitjana total de tots els pobles de la Ribera.

Paula Lozano, regidora de Medi Ambient, ha explicat que des de l’Ajuntament són conscients de que l’aparició de panderoles és un problema que preocupa molt als veïns i que, per aquest motiu, s’estan intensificant els esforços per poder donar-li solució el més prompte possible. A més, ha demanat la col·laboració de totes les veïnes i veïns per a que donen avís dels focus d’aparició que troben en la via pública per prendre les mesures corresponents. En aquesta línia, la regidora de Medi Ambient ha recordat que l’Ajuntament solament pot actuar en espais de caràcter públic, per aquest motiu, s’ha començat a fer difusió d’una sèrie de consells a seguir a nivell particular per evitar la presència de panderoles a les vivendes. En els pròxims dies es donarà a conèixer més informació i consells per fer front a altres plagues com les del mosquit tigre.

CONSELLS PER EVITAR LA PROLIFERACIÓ DE PANDEROLES A LES VIVENDES PARTICULARS

– Utilitzar taps a les piles, banyera, plat de dutxa … quan no s’utilitzen.
– Tapar o rejuntar, en la mesura del possible, qualsevol tipus de clavill que hi puga haver en les parets, l’entaulellat, el pis, el fals sostre, etc.
– Si tenim pati interior o terrassa amb desguàs, aplicar sobre el mateix una reixeta fina per evitar que puguen eixir del seu interior, sense obstruir-lo
– Segellar o siliconar les possibles obertures que puguen haver entre els desguassos i les canonades de la rentadora i el rentaplats
– Segellar esquerdes i escletxes que puguen haver en el sòcol, entre els tapajunts de les portes i les parets; la campana extractora …
– Cal verificar que en la doble talla, d’existir, no tinga buits que permeten la comunicació entre l’interior i l’exterior. Si és el cas, tapar-los
– És recomanable, a l’estiu, i en la mesura del possible, l’aplicació de teles mosquiteres a les finestres per evitar l’entrada d’insectes
– Evitar l’acumulació de brutícia darrere la nevera, bancades i altres punts de la cuina – En la mesura del possible, no deixar objectes a nivell del sòl a la cuina, rebost, lavabos i on estiga ubicada de la rentadora.
– Mantenir en condicions adequades les galledes de les escombraries, fent un reciclatge selectiu i evitant que s’acumulen els residus a casa més d’un dia (especialment evitar olors que poden actuar com un atraient).

Departament de Comunicació i Premsa 

2 Comentarios

 1. «. L’empresa responsable de prestar els serveis de desinfestació ha informat que el nivell de presència d’aquestos animals a Carcaixent entra dins dels paràmetres normals per a aquesta època de l’any i que, a més, el seu nombre és inferior a la mitjana total de tots els pobles de la Ribera.»

  ¿ Y que esperan que diga la empresa concesionaria , que Carcaixent está por encima de la media de bichos ?
  O los del equipo de gobierno municipal son unos ingenuos ( cosa que no creo ) o nos toman por ingenuos a los ciudadanos ( por llamarlo de alguna forma ).
  Sres del gobierno municipal , la responsabilidad de valorar la situación es de ustedes , no de la empresa concesionaria.Son ustedes los que tienen que hacer valer el contrato de servicio y que se acaben los bichos.
  Estoy harto de tener que matar panderolas todos los días , lo cual no me parece muy normal o que entre dentro de la normalidad.

  Aunque esta nota de prensa puede tener su fin en intentar justificar el sueldo de esa contratación de la persona de confianza por el equipo de gobierno.
  A Carcaixent lo que le hace falta son más actuaciones y menos notas de prensa publicitarias.

 2. Desde que ceso el contrato con el Funcionario (J. Morant), que se encargaba de que los servicios externos que contrataba el Ayuntamiento se realizasen con esmero, pulcritud y seriedad, el «mesinfotisme» campa a sus anchas, no puede ser que la basura no cumpla escrupulosamente su contrato, que las recargas y revisión de extintores no cumplan con peso y fecha, que las ratas aumenten y engorden, que la grúa no tenga ubicación fija, que las denuncias se notifiquen aunque estén pagadas, en fin una serie de despropósitos a tener en cuenta.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here