Carcaixent formalitza l’agermanament amb la ciutat belga d’Eeklo

2
543

Una delegación de l’Ajuntament de Carcaixent viatja a la ciutat belga d’Eeklo per signar l’acord d’agermanament

La proposta per agermanar-se va ser aprovada per unanimitat en una sessió plenària durant l’anterior legislatura

L’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, viatjarà demà dijous junt a les regidores de Turisme, Paula Lozano i de Fira i Festes, Rosa Nicolau a la localitat belga d’Eeklo per signar l’acord d’agermanament entre les dos ciutats. La proposta va ser aprovada per unanimitat de totes les forces polítiques en un ple el passat 26 de febrer. A banda de la formalització de l’acord, l’objectiu del viatge de la delegació de Carcaixent és iniciar acords en matèria de promoció econòmica, centrant-se en la difusió del turisme i festes locals. Tant l’alcalde com les dos regidores han renunciat a percebre alguna compensació referent a dietes i s’allotjaran en domicilis particulars, sent el cost del desplaçament l’única despesa de la que es farà càrrec el consistori.

La primera part de la signatura de l’agermanament tindrà lloc el dissabte 25 en un acte oficial a la Plaça del Mercat en la que participaran totes les autoritats locals. L’acord serà signat pels dos alcaldes i no estarà complet fins que es realitze un acte de formalització semblant a Carcaixent. La nostra localitat té una llarga trajectòria en matèria d’agermanament ja que des de 1982 està vinculada amb la localitat francesa de Bagnols-sur-Céze. Durant aquestos anys són molts els beneficis que el vincle amb Bagnols-sur-Céze ha comportat per a Carcaixent, és per això que l’alcalde Paco Salom valora molt positivament el futur l’acord amb Eeklo ja que “pot suposar la creació d’uns lligams reals entre Eeklo i Carcaixent que marcaran l’inici de la nostra voluntat de compartir reptes, valors i proyectes amb aquesta ciutat”. A més, ha volgut destacar que des del consistori continuarà treballant-se per a enfortir i desenvolupar al màxim les relacions amb Bagnols-sur-Céze i Feltre (ciutat agermanada amb Carcaixent en 2013), però que sobretot es buscarà establir noves i fortes vies de contacte amb elles.

A banda de l’acte de signatura de l’agermanament, des del comité organitzador s’han preparat una sèrie d’activitats per a conèixer la cultura i el folklore local, com visites guiades al Mercat Local i altres llocs emblemàtics d’Eeklo. Des de les dos regidories s’ha remarcat que, més enllà dels aspectes lúdics de l’encontre, estan previstes diverses reunions de treball amb el seus homònims per poder establir acords de col·laboració entre les dos poblacions. Paula Lozano, regidora de Turisme, ha explicat que el seu objectiu és ampliar el mercat potencial de turistes que visiten Carcaixent “actualment la nacionalitat dels turistes és sobretot anglesos i francesos, per això volem donar a conèixer la diversitat del patrimoni paisatgístic i cultural de Carcaixent en nous països”. Per la seua part, la regidora de Festes, Rosa Nicolau, a banda de la promoció de les festes locals, vol aprofitar el viatge per tancar l’encontre de famílies que se celebrarà al mes d’octubre en Carcaixent, “creguem que el contacte directe amb la gent d’Eeklo aquestos dies pot servir-nos per establir relacions positives i traure el major benefici per a Carcaixent en la visita d’octubre”.

Junt a la delegació municipal també viatjaran membres de l’Associació Municipal d’Agermanament de Carcaixent (AMAC), ja que aquesta entitat ha sigut l’encarregada d’actuar com a intermediària en representació de l’Ajuntament en matèria d’agermanament. L’AMAC també serà l’encarregada d’organitzar la segona part de l’agermanament que tindrà lloc a Carcaixent del 14 al 18 d’octubre d’aquest any. En aquest encontre està prevista la participació de 60 famílies carcaixentines i 110 ciutadans provienents de les ciutats de Bagnols-sûr-Céze (França), Feltre (Itàlia), Braunfels (Alemanya), Newbury (Anglaterra), Klskunfelegyhaza (Hongria), Eekle (Bèlgica) i Kikinda a (Sèrbia) que, junt a Carcaixent, conformen una xarxa europea creada per fomentar el respecte als valors democràtics, de pau i convivència, així com fomentar la coneixença i l’estima de les diferents llengües i cultures de la Unió Europea.

Eeklo

Eeklo es un municipio de la provincia de Flandes del Este, una de las tres regiones de Bélgica. Este municipio belga tenía, según el último censo de 2005, una población de 19.353 habitantes que se reparten en 30,05 kilómetros cuadrados de superficie.

Departament de Comunicació i Premsa
Ajuntament de Carcaixent

2 Comentarios

  1. Me gustaría que los hermanamientos fuesen abiertos a todo el municipio, que no se limitase a un encerramiento con unas cuantas familias, y que los ciudadanos que nos visiten puedan deambular libremente por la ciudad, en fin, que no fueran tele-dirigidos.

  2. Un altre lloc per passar uns dies de vacances alguns regidors, (de Compromís, clar) a bon preu.

    Si quan digueu que pagarà el Consistori es referireu a l’accepció; Corporación o grupo de personas integrado por un alcalde y varios concejales que se encarga de administrar y gobernar un municipio, ningú ho podría criticar.
    Però segur que esteu fent referència a l’Ajuntament. A pagar els de sempre.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here