El PSPV i Compromís presenten el seu programa conjunt a l’Alcúdia

0
232

 

El programa incideix especialment en la participació i la transparència, les polítiques socials, l’educació, la cultura i l’ocupació

El PSPV-PSOE de l’Alcúdia i Compromís per l’Alcúdia han presentat el programa conjunt, que consta de 22 apartats i 222 punts i que conté els principals elements dels programes dels dos partits. Serà la guia d’actuació durant aquesta legislatura per a l’equip de Govern de l’Ajuntament.

 Una comissió formada per 3 components de cada partit farà un seguiment continu del programa conjunt al que es pot accedir en les respectives pàgines web dels dos partits.

Fruit d’aquest acord s’ha format una junta de govern paritària (3 regidores i 3 regidors) i s’ha presentat una proposta per aprovar la constitució del Consell d’Entitats Ciutadanes en els pròxims mesos i la posada en marxa de mecanismes de participació directa del veïns i veïnes de l’Alcúdia en les decisions més importants de l’Ajuntament.

L’Ajuntament ha posat en marxa altres mesures del programa, com ara l’organització de festes participatives i populars, l’extensió del Banc de Llibres a la Secundària, el manteniment dels nostres centres educatius, la contractació directa de mes de 200 persones durant l’estiu per fer treballs extraordinaris de manteniment i donar ocupació als aturats de llarga durada o la posada en marxa de nous Programes d’Ocupació.

En eixa darrera matèria, l’Ajuntament destinarà anualment una partida del pressupost municipal a la lluita contra la desocupació i es crearà la Mesa d’Ocupació de la que formaran part distints representants de les entitats interessades directament en aquest tema.

Davant les situacions de dificultat econòmica, l’Ajuntament de l’Alcúdia, amb el seu programa de Pobresa Zero, garantirà els subministraments bàsics de llum i aigua a totes les famílies que no puguen pagar-los, previ informe dels Serveis Socials. Igualment farà totes les gestions i esforços necessaris per a que cap família es quede sense casa per dificultats econòmiques.

Andreu Salom, alcalde de l’Alcúdia del PSPV, ha manifestat que confia «que l’acord serà beneficiós per a l’Alcúdia, li donarà estabilitat política al nostre ajuntament i ens permetrà treballar per les persones des de la proximitat i des de la sensibilitat social. Hem fet un programa de síntesi amb les millors idees de les dos formacions polítiques que formem el govern local. Ara cal lleialtat institucional i responsabilitat, i segur que farem una legislatura fructífera per al poble. N’estic convençut».

 Per la seua part Paco Sanz, de Compromís per l’Alcúdia i primer tinent d’alcalde ha afirmat que el nou Ajuntament impulsarà el canvi a l’Alcúdia, prioritzant a les persones, les polítiques socials, l’educació i l’ocupació per davant de qualsevol altra consideració. La aposta per la participació, la transparència i el diàleg tindrà un lloc rellevant en les polítiques municipals. Serà fonamental en aquest acord el treball en equip i que totes les decisions siguen compartides i consensuades entre els dos partits.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here