Un mes de canvis, una legislatura de futur / Opinió

0
404

La ciutadania alzirenya va parlar en les urnes i va expressar una clara voluntat pel canvi. Les alzirenyes i alzirenys hem volgut un govern i un ajuntament plural, amb polítiques d’esquerres. Les formacions que representem, Compromís, PSPV-PSOE i EUPV, hem sigut del tot conscients d’aquest anhel ciutadà i hem encetat una nova etapa. I és que cal dur endavant altres formes de fer política, distintes a la dels anys que ens han precedit. Hem començat un nou període i ens hi juguem totes i tots molt. Ens hi juguem el futur de la nostra ciutat.

I per tot això, vàrem aplegar a un pacte de govern que posa l’èmfasi en les mesures per a l’ocupació, per un nou model productiu i amb polítiques socials per fer front a la dura crisi que estem patint des de fa tants anys. I hem apostat de forma clara pels serveis públics, la participació ciutadana i un nou model de ciutat pensada per al benestar de les persones. Des de les nostres forces polítiques hem fet tot un esforç pel diàleg, pel consens i per la busca d’acords que beneficien el major nombre de persones i famílies de la nostra ciutat.

En poc més d’un mes, hem portat a terme amb pas ferm i decidit moltes de les mesures amb què ens vàrem comprometre davant la ciutadania. Sols en unes setmanes, hem assistit a diverses convocatòries dels òrgans col·legiats i dels plens municipals, per oferir tota la informació a totes i tots, com mai abans s’havia fet. Hem abaixat els costos de l’aparell polític, fins a produir un estalvi anual de 120.000 euros (amb la meitat d’assessors i una reducció notable dels sous). Hem dut a terme les primeres polítiques socials, ampliant el menjador en estiu i els bancs de llibres de text, que tenen com a prioritat ajudar els més menuts. Hem aconseguit invertir més de 240.000 euros per a destinar-los a ocupació.

Igualment, existix el nostre compromís per una ciutat més amable, sense celebrar espectacles violents en les nostres festes, i també hem mantingut nombroses reunions amb tots els sectors més colpejats per la crisi per escoltar les seues propostes: representants de treballadores i treballadors, empreses, entitats i associacions, etc.

Coneixem les enormes dificultats a les quals ens enfrontem: la falta de recursos i de finançament suficient, i que sofrim problemes socials de gran calat. El Pacte de govern de Compromís, PSPV-PSOE i EUPV contempla mesures concretes i possibles per millorar aquestes mancances, encara que treballem amb uns pressupostos limitats i un marc legal abocat a l’austeritat per a allò més necessari.

Reivindicarem davant la resta d’administracions que els ajuntaments són el primer graó del nostre sistema democràtic, i que cal tot el possible per a construir un nou model polític, també des del municipalisme, que pense en la gent per davant de tot. Per això, diem que el pacte és amb la ciutadania, que ha de fer-lo seu, i convidem la resta de grups polítics que facen aportacions en alguns dels objectius comuns que de segur compartim.

En els pròxims mesos, ens hem proposat a continuar aprofundint en les mesures econòmiques i socials que ja hem posat en marxa, a facilitar la relació amb la ciutadania amb organismes com l’Oficina d’Atenció Ciutadana; en la gestió, de nou pública, de serveis municipals (la piscina coberta, Alzira Ràdio, la neteja d’edificis públics…); la creació de l’Oficina de Lloguer Social o en l’aposta per una ciutat més sostenible. De totes i tots depén. Volem avançar. Volem tornar a somriure. Volem comptar amb tota la gent d’Alzira.

Diego Gómez (Compromís)

Isabel Aguilar (PSPV-PSOE)

Ivan Martineas (EUPV)

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here