La història de la UD Alzira recopilada per David Chordá reunirà a tota la família blaugrana

0
411

«Els Tigres del Xúquer», una denominació amb la que eren coneguts els jugadors de la UD Alzira,  que va sorgir en la dècada dels 30, és el títol amb el que el periodista David Chordá recopila els 90 anys història del club blaugrana que va nàixer l’any 1922.

Chordá, ha fet des de l’any 1999, una autèntica «feina de moros» com diu en el pròleg el reconegut periodista local i fills del que fora el soci nº 1, Xavier Ferri, tot i que «els últims tres anys són els que he treb allat amb més intensitat».

Un volum de prop de 200 pàgines que, segons l’actual president de la UD Alzira, Javier Pérez, «reflectix d’una manera extensa i molt treballada la història del nostre club».

Les primeres temporades d’aquell Alzira FC que vestia de blanc, han sigut possibles recopilar-les en «poder salvar-se les actes originals de la pantanada del 82».

Presidents, directius, entrenadors i les plantilles, junt a un fum de fotografies, reflexen fidelment, temporada, tras temporada els moments de més i menys glòria d’un dels clubs més clàssics de la Comunitat Valenciana.

Desde 1946 reflectis els 12 títols de Lliga i 3 de Copa d’Aficionats, ascenss, descens,  distintes estadístiques des de classificacions fins a les victòries i derrotas, jornades líder o golejades. A més recull las diferentes èpoques de trofeus organizats al Luis Suñer Picó o Luis Suñer Sanchis, entre d’altres, i els partits de seleccions nacionals i equips de primera divisió que s’han jugat al Suñer Picó.

La gespa dels estadis locals  ha sigut xafada per Puchades, Koeman i Rijkaard (Ajax), Cañizares, Romario, Isco -que va debutar y marcà el seu primer gol como valencianista en la porteria nord-, Fernando Llorente, Rossi i algunes decenas més de grands futbolistes.

El Gran Teatre serà demà dimarts el testic de la presentació del llibre de Chordá que reunirà a jugadors llegendaris de la UD Alzira com Juanín, Rodri Villalba, Queremón, Susaeta, Casado, Verdés i Merino entre molts altres, en una nit que es presenta plena d’emocions per als seguidors blaugranes.

L’acte estarà conduït perls socis Xavier Ferri i  Aurelià Lairón a partir de les 8 de la vesprada i es projectarà un  video històric.

Riberaexpress 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here