La Muntanyeta, el Xúquer i alguns barrancs objecte de neteja pels desocupats agrícoles

0
357

Els 114 treballadors desocupats corresponents al programa “Millores per al desenvolupament rural a Alzira” han encetat hui les tasques de neteja a llocs d’especial risc d’inundacions i d’incendi, treballs que desenvoluparan fins el 9 d’agost.

Dividits en 20 brigades, tres d’elles estan actuan a la Muntanyet del Salvador, una al barranc de la Falsia (Barraca d’Aigües Vives), altres dos en parcel.les municipals en Tulell i el Torretxó. La sèptima en el barranc Clot del Peixet, altra en el barranc del Respirall i la Graella, a més del barranc del Barrablet, l’antiga Gossera, el barranc del Tora, La Murta, el Cementeri i camins pròxims, junt el barranc de la Casella en zones pròximes com el Malecó i el pont de Xàtiva. Per culminar les tres últimes brigades en el Respirall on podaran les rames d’un pi que impdeix la visió d’una càmera detectora d’incendis, a més de la neteja del camí de la Casella i de Mulata.

A la Muntanyeta tallen i trocejen els pins afectats pel «tomicus» i preparen  els terrenys que el nou govern municipal destinarà a horts comunitaris.

En el cas del Xúquer dos brigades s’encarreguen d’eliminar la vegetació invasora a les dos riberes del riu des del Pont de Ferro fins el Poliesportiu municipal.

Anualment, l’Ajuntament d’Alzira, a través d’IDEA, gestiona el programa d’ocupació SEPE AGRÍCOLA dins del marc dels Convenis de Col·laboració del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) amb les corporacions locals. Es tracta de projectes per a pal·liar la desocupació agrícola eventual.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here