76 escolars de Carcaixent disposaran de servei de menjador gratuït en estiu

3
298

Un total de 76 xiquets i xiquetes de 3 a 16 anys residents a Carcaixent disposaran d’un servei de menjador gratuït durant els mesos de juliol i agost, gràcies a l’adhesió de l’Ajuntament a un programa d’ajudes a l’alimentació de la Conselleria de Benestar Social. El nomenat “Programa d’atenció de necessitats i inclusió social a menors i les seues famílies en període estival” ha permès a la Regidoria de Benestar Social desenvolupar un pla d’assistència nutricional, atenent i donant cobertura a necessitats bàsiques d’alimentació, complementat amb activitats d’oci educatiu a través de l’Escola d’Estiu Municipal.

La subvenció de la Conselleria ha resolt un total de 40 places, però el consistori ha decidit incrementar el nombre d’ajudes fins a 76, valorant que era aquest el nombre de menors susceptibles d’ajuda. Els serveis que inclou el programa consisteix en la prestació del dinar complet (primer plat, segon, pa i postre), que es servirà directament al domicili dels beneficiats amb la màxima discreció possible. Dels 76 menors inclosos al programa, 42 participen també a l’Escola d’Estiu Municipal. Tots ells pertanyen a famílies amb les quals s’està intervenint des del Departament de Serveis Socials per tenir problemes socio-econòmics, educatius i familiars. Aquestes famílies, segons s’explica des de la Regidoria de Benestar Social, presenten greus dificultats per a oferir alternatives enriquidores en el temps lliure dels fills, i des de l’Ajuntament s’està treballant amb ells per a reduir el seu risc s’exclusió social.

La Regidora de Benestar Social, Teresa Oliver, valora molt positivament la iniciativa de la Conselleria i la Regidoria municipal, tot i que no descarta canviar el plantejament per al proper any per un model “més integrador”. La proposta, segons ha avançat, aniria orientada a incloure a tots els beneficiaris de les ajudes del menjador dins de l’Escola d’Estiu, “d’aquesta manera- assegura- seria una iniciativa molt més normalitzadora al poder compartir els beneficiaris el temps del dinar amb altres menors sense risc d’exclusió social”.

Departament de Comunicació i Premsa 

Ajuntament de Carcaixent

3 Comentarios

  1. voreu com promte eisira algun descabestrat,criticant eiso,y fasen lo que fasen niauran critiques del de sempre,pero no ya que fer cas,avan carcaixent i fer lo que toca

  2. Em sembla més que interesant la mesura integradora que anuncia la regidora. Es mostra d´un plantejament nou. Endavant.

  3. Para mayor aclaración, me gustaría que alguién del equipo de gobierno o que pueda darme información veraz, me respondiera a la pregunta de que sí ¿este plan esta realizado por el actual equipo de gobierno o por el anterior?

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here