Cullera lidera el nombre de banderes blaves a les platges valencianes

0
330

L’alcalde confia que el nou Consell millore el finançament per al manteniment després d’anys de retallades del PP

L’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, i el regidor de Platges, Salva Tortajada, han participat este matí en la platja del Far en l’acte simbòlic de l’hissat oficial de les sis banderes blaves aconseguides per la localitat enguany i atorgades per l’ONG Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC). En total, la capital turística de la Ribera ha obtingut sis d’estos prestigiosos reconeixements per a les platges de Sant Antoni, el Racó, los Olivos, Doser, Cap Blanc i el Far.

D’esta forma, la ciutat es manté com a líder en la província pel que fa a la qualitat, prestigi i excel·lència de les seues platges, ja que és junt amb la ciutat de València la que més banderes blaves ha aconseguit en esta edició. Açò suposa de nou un impuls per al principal sector econòmic del municipi i col·loca la ciutat en una situació privilegiada en relació als seus competidors directes en comptar amb unes de les millors platges de tot Espanya, un atractiu turístic únic de què poques localitats poden presumir.

Les banderes blaves es concedixen sobre la base d’uns estrictes criteris imperatius —d’obligat compliment— i uns altres guia —suggeriments—, que avaluen diversos aspectes com la qualitat ambiental o els servicis prestats en les platges. Entre els imperatius, setmanalment un laboratori certificat contractat per la Conselleria realitza analítiques de l’aigua per a comprovar l’estat de les aigües. En el cas de Cullera, els resultats són altament satisfactoris.

Així mateix, la prestació del servici de salvament i socorrisme, el bon manteniment dels servicis i infraestructures, la neteja, la realització d’activitats de sensibilització ambiental, el control dels animals domèstics o l’oferiment d’informació als usuaris són uns altres dels aspectes obligat compliment per a aconseguir la bandera blava.

Pel que fa als criteris guia, el Departament de Platges treballa intensament en el seu compliment per a aconseguir els màxims estàndards de qualitat. Enguany, per exemple, s’ha fixat com una de les metes a aconseguir de cara al futur el foment del transport sostenible.

Cal destacar que a més a més, les platges de Cullera també se sotmeten a constants auditories que s’encarreguen de verificar el compliment dels diferents estàndards exigits. En període estival, s’auditen la norma ISO 14.001 i la ISO 9.001 la Q de Qualitat, a més de part de l’exigent EMAS (Reglament Comunitari d’Ecogestió i Ecoauditoria) l’avaluació del qual es completa al novembre. En 2001, l’ajuntament va ser el primer organisme públic europeu que certificà les seues platges basant-se en esta última normativa amb la qual també s’adquirix un compromís de transparència, ja que requerix que es manifeste públicament el comportament ambiental.

El primer edil ha destacat que malgrat la situació de crisi econòmica, l’esforç econòmic municipal i dels professionals del consistori ha sigut molt important per a mantindre les platges cullerenques com un referent de qualitat per a tot el sector turístic. De fet, este mateix any s’ha ampliat el servici de socorrisme amb la contractació de nous professionals que cobriran la platja del Cordobés, atenent així a una reivindicació històrica dels veïns i usuaris de la zona. Així mateix, Mayor ha afegit que este reconeixement certifica el lideratge de la ciutat en el mercat de sol i platja.

Millora en el finançament

En un to més reivindicatiu, l’alcalde ha manifestat que espera que el nou Consell siga més sensible que l’anterior del Partit Popular a les necessitats de Cullera en matèria de manteniment de platges després que durant els últims anys el govern autonòmic haja reduït a zero les ajudes que rep la ciutat en concepte de compensació financera per ser municipi turístic. Sobre este tema, Jordi Mayor ha destacat que manté una excel·lent relació amb qui va ser nou director de l’Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer, per la qual cosa assegura que l’entesa entre ambdues Administracions està garantida.

Finalment, de cara al pròxim any, el primer edil ha avançat que s’ampliaran els servicis que es presten en la platja.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here