El PP acusa al govern d’Algemesí de «mentir» sobre la falta de pressupost per Algecampus

0
483

El nou govern municipal anul·la l’Algecampus a tres dies del seu començament i deixa plantats als professionals procedents de Turquia, Polònia i Estònia, que aterraren ahir en València per a participar en l’event

El nou equip de govern d’Algemesí ha començat a prendre desicions, i la primera d’elles en matèria de Joventut ha sigut anul·lar la VIII edició d’Algecampus i deixar plantats als professionals de la II edició de la Trobada Internacional de Jóvens Informàtics.
En un comunicat emés per l’Ajuntament, indiquen que la falta de pressupost impedix que es puguen contractar ràpidament els servicis per a realitzar l’activitat de manera correcta. No obstant, la realitat és que l’activitat estava perfectament planificada, amb disponibilitat pressupostària, estava convocada i publicitada en el BIM Berca que es va repartir a principis de juny i l’anul·lació es deu a un desinterés polític per oferir una alternativa d’oci als jóvens d’Algemesí. A més, ho fan a 3 dies del començament de l’activitat i després de 16 dies de prendre possessió.
Per contra, no s’entendria que exposen que en juliol no es pot realitzar, però en octubre sí. Cal recordar que la data està elegida perquè coincidisca en una época en la que no hi haja classes lectives i facilite als usuaris l’assistència.
A més, existix l’agreujant que junt amb l’Algecampus, estava totalment programada la II Trobada Internacional de Jóvens Informàtics, una trobada finançada per la Unió Europea lligada a la celebració de l’Algecampus. Es dóna la paradoxa que a la data d’emissió del comunicat d’anul·lació, estos jóvens procedents de Turquia, Polònia i Estònia ja havien aterrat en València per a participar en l’activitat, el que demostra que ha sigut una desició política paralitzar una activitat que l’any passat tots els mitjans de comunicació destacaren com un referent en el foment de les noves tecnologies entre els jóvens.
A 30 de juny de 2015, tal com demostra l’informe d’estat d’execució del pressupost que adjuntem, en la partida Activitats per a Jóvens existix una disponibilitat pressupostària de 15.009,60 euros, i estava previst que l’Algecampus tinguera enguany un cost aproximat de 8.000 euros, amb la qual cosa existix pressupost suficient per a realitzar-la; així com tota la programació juvenil prevista per a l’any 2015; la Festa d’Inici de Curs prevista per a setembre, la Nit de Halloween prevista per a novembre i tots els cursos de formació, com el Curs de Monitors que comença demà.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here