Cullera recupera i amplia la Festa de la Cervesa

0
253

► L’ajuntament impulsa una completa programació turística, cultural i d’oci a cost zero que posa en valor espais com el Barreig del Pou i el Xúquer

El regidor de Turisme de Cullera, Javier Cantos, i l’alcalde de la localitat, Jordi Mayor, han presentat hui en roda de premsa la programació d’esdeveniments i activitats culturals i d’oci per a esta temporada d’estiu on s’inclouen importants novetats gràcies a les quals es potenciarà l’atractiu de la ciutat com a destinació turística de referència.

Entre elles, destaca la recuperació de l’antiga Fira de la Cervesa, ara denominada Cullera Strand Bierfest (Festa de la Cervesa de la platja de Cullera, en alemany). Este esdeveniment presenta importants novetats. La primera d’elles és que serà gestionada per la prestigiosa empresa Oktoberfest, pionera a Espanya en l’organització de les festes en les quals la cervesa, la gastronomia alemanya i les actuacions musicals són les protagonistes.

La Festa de la Cervesa a l’Oasi

A més, s’amplien les dates de celebració respecte a les anteriors edicions, ja que tindrà lloc del 23 de juliol al 2 d’agost. Així mateix, es canvia la seua ubicació i passa a celebrar-se en l’Oasi, amb la implicació dels hostalers de la ciutat amb la intenció que este sector també es veja beneficiat per l’afluència de visitants.

D’altra banda, per primera vegada la capital turística de la Ribera acollirà la celebració d’un Mercat Andalusí en el Barreig del Pou, d’origen àrab i que s’estén als peus de la muntanya i del Castell amb un important valor arquitectònic i històric. La intenció del consistori és potenciar este barri tradicional com un dels nous atractius turístics de la ciutat. Així mateix, s’instal·larà una zona de tapes, s’obriran algunes cases del barri per a la realització d’activitats i es podrà gaudir de rutes guiades. A més, se celebraran mercats medievals en altres punts de la ciutat.

Barcasses pel Xúquer

Com a tercera gran novetat, el consistori incorpora una activitat de passejos pel Xúquer en barcasses tradicionals valencianes. Els turistes podran gaudir del paisatge del riu des del port fluvial fins al paratge de l’Assut de la Marquesa. D’esta forma, es pretén posar en valor un dels recursos naturals que constituïxen un dels grans béns ambientals de la Comunitat Valenciana.

També enguany s’afig a l’oferta turística l’activitat Ola de motos aquàtiques amb la qual es podrà gaudir de passejos per la costa. Es manté, d’altra banda el popular Flyboard, que ha obtingut molt èxit entre els visitants, i l’activitat esportiva de Caiac en el riu.

A la programació d’estiu de Cullera no podien faltar els grans esdeveniments musicals. La ciutat acull per segon any consecutiu la celebració del Medusa Sun Beach Festival, que tindrà lloc el 14 i el 15 d’agost i al qual s’espera l’assistència massiva d’un públic fidel.

Els més xicotets també tenen el seu espai en la programació turística. El municipi ha preparat activitats com a tallers ecològics infantils i teatre per als més xicotets en el parc Daniel Clar i en la zona del Far.

Precisament, la cultura com a atractiu turístic és un altre dels pilars fonamentals de la programació. Com a plat fort, el VI Certamen Nacional de Bandes de Música de Cinema ‘Ciutat de Cullera’-Memorial Rafael Talens Pelló tindrà lloc el 25 de juliol i comptarà amb Pablo Sánchez Torrella com a president del jurat, acompanyat de Vicente Solano Soler, director de la Societat Ateneu Musical de Cullera i de Carlos Garcés, director de la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera, com a vocals.

Es mantenen, d’altra banda, les activitats de Cinema a la mar, diversos esdeveniments esportius, la celebració de les Falles a l’agost organitzades per la comissió Passeig-Mercat o els espectacles de les Nits al Castell.

Ingressos

Jordi Mayor ha ressaltat que el nou govern municipal socialista ha hagut de treballar a contrarellotge per a organitzar en quinze dies la major part de la programació, ja que després del traspàs de poder es va trobar amb què més enllà dels esdeveniments que ja tenien una certa tradició, l’anterior executiu del PP no havia planificat res nou. Malgrat açò, s’ha aconseguit articular un calendari certament ambiciós que, no obstant això, serà millorat i ampliat de cara a la pròxima temporada.

A diferència del que ocorria en anys anteriors, el cost global de la programació tindrà un cost zero per a les arques municipals. A més, Cullera aconseguirà ingressar al voltant de 8.000 euros per estes activitats, amb el que s’aconseguix un saldo positiu per a l’economia municipal enfront de l’escàs oci subvencionat i ruïnós per al municipi que impulsava l’anterior equip de govern, segons ha explicat el primer edil.

Finalment, Mayor i Cantos destaquen que la programació s’ha estés a altres zones de la població, les quals fins ara havien quedat abandonades. S’aconseguix, per tant, una dinamització global, s’arriba a més públic i es beneficia als negocis emplaçats en diferents punts de la ciutat pel que s’espera que esta temporada turística siga de les millors dels últims temps.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here