Més Algemesí presenta una proposta de modificació d’ordenança del Cementeri

0
297

M+S ALGEMESÍ comença, en el dia de hui, un nou cicle de treball aportant al nou equip de govern una proposta de modificació de l’ordenança reguladora de la taxa del cementeri.

Per fer-ho hem agafat com a base l’esborrany que es presentà a finals de la legislatura passada però que no arribà a passar pel plenari. Aquest esborrany elaborat pels tècnics durant l’anterior equip de govern sorgÍ per la necessitat d’adequar l’ordenança fiscal sobre la taxa del cementeri a l’ordenança general sobre cementeris. Calia en definitiva adaptar aquesta ordenança fiscal a la general i a altres canvis legislatius. Al mateix temps hem modificat aquell esborrany per tal d’introduir una modificació que proposàrem en una moció i que tampoc donà temps a tractar. Es tracta d’una petició que en van fer arribar empresaris del sector funerari per tal de no penalitzar fiscalment als propietaris de nínxols dobles. Hem canviat l’article corresponent per tal que el drets de soterrament no s’hagen de pagar-se, a partir del tercer enterrament, de dos en dos, sinó cada vegada que se soterra un difunt. Fem efectiu doncs així el nostre compromís amb la ciutadania de ser la seua veu a l’ajuntament.

D’aquesta manera M+S ALGEMESÍ compleix la seua promesa de treballar per Algemesí donant suport a l’equip de govern des de fora i alliberant-lo de feina administrativa. Tot i que alguns consideraven que això no era possible, amb propostes com aquestes queda clar que sí que es possible.

De fet, hem optat no per presentar una moció sinó per presentar directament una Proposta administrativa, la qual cosa significa que d’aprovar-se, tal i com esperem, el que s’aprove tindrà efecte legislatiu directe. Una moció no deixa de ser una declaració d’intenció o suggeriment que no ha de tenir necessàriament eficàcia normativa, però la proposta que nosaltres presentem, quan s’aprove, sí que ho tindrà i tindrà el caràcter de modificació provisional. A tots el efectes tindrà la mateixa eficàcia que si ho hagués presentat l’equip de govern. És més, a la proposta que s’aprove  se li donarà la tramitació i publicitat preceptiva, mitjançant la seua exposició en el tauler d’anuncis de l’Ajuntament, i anunci en el Butlletí Oficial de la Província i en un diari de major difusió, per termini de trenta dies hàbils, dins del quals els interessats `podran examinar-lo i plantejar les reclamacions que estimen oportunes. I si no es presentaren adquiriria el caràcter de modificació definitiva.

Amb aquesta iniciativa, que no és més que la primera d’una sèrie de propostes que pensem dur a terme sobre moltes qüestions en els propers dies, volem deixar ben clar que som i serem actors polítics claus en aquesta legislatura..

Esperem, a més, que la proposta de modificació que presentem, que compta amb l’aval dels tècnics i funcionaris que l’elaboraren, siga aprovada per unanimitat, ja que és pràcticament la mateixa que s’elaborà per part de l’equip popular, i, a més normalitza una ordenança que necessita actualitzar-se. Volem reconèixer la feina que polítics i tècnics feren aquells moments i que ens permet a nosaltres culminar-la ara. Quede clar també que tampoc dubtem que els dos partits integrants en l’equip de govern la votaran a favor, i més quan els estalvia feina i preocupacions.

Serà doncs la primera vegada en quatre anys en que una proposta feta per nosaltres tindrà eficàcia normativa directa i això en anima a continuar treballant per Algemesí des del lloc que hem escollit.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here