La Mancomunitat abarateix el servei de recollida selectiva de residus

0
434

La nova adjudicatària millora les condicions amb un 5% de rebaixa en el pressupost

La Mancomunitat de la Ribera Alta donarà continuïtat el Servei de Recollida Selectiva d’Envasos Lleugers  i de Paper/Cartó a través de l’empresa SUCEMART S.L, una vegada expirat el contracte amb l’anterior adjudicatària.

La nova empresa comença a operar des de l’1 de juny, incorporant novetats i millores que repercutiran una prestació més beneficiosa per als ciutadans de la comarca.

El nou cost per a la recollida d’envasos lleugers, per exemple, es redueix en un 5% respecte al pressupost de l’anterior empresa contractista, passant ara a 0,755€ per habitant i any (IVA no inclòs). El servei de recollida de paper/cartó continuarà sense cap cost per als ajuntament adherits.

La nova adjudicatària es compromet a la recollida setmanal i trasllat a la planta de tractament dels residus d’envasos lleugers i de paper/cartó depositats en els contenidors grocs i blaus, com també dels residus que hi queden al voltant. A més, assumeix les tasques de manteniment, neteja i reubicació dels contenidors, entre altres obligacions.

El president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Cristóbal García Santafilomena, ha destacat que “la nova concessió n’és una mostra del compromís de la institució amb el reciclatge i la protecció del medi ambient”. “A més –assegura- n’és un exemple de que amb voluntat política es poden optimitzar recursos i millorar serveis tant des del punt de vista pressupostari com pel que fa a la qualitat de vida dels ciutadans”.

 Importants millores en el servei

Les principals millores del servei són:

–        Servei setmanal de recollida porta a porta de residus de paper/cartó a grans productors (supermercats, comerços, bars) sense cost addicional.

–        Servei mensual de recollida domiciliària de residus d’aparells elèctrics i electrònics (frigorífics, rentadores) sense cost addicional.

–        Seguiment informàtic i gestió telemàtica de la recollida, que permetrà conéixer en temps real i sobre ruta el volum de deixalles replegades per contenidor i hora.

–        Revisió integral del parc de contenidors per a avaluar desperfectes i reparar o substituir els degradats.

–        Duplicació de la freqüència de neteja dels contenidors (de 4 a 8 vegades/any).

–        Campanya anual de conscienciació i sensibilització per a fomentar el reciclatge en els municipis adherits valorada en 4500€. Inclourà anuncis en mitjans, comunicació, xarrades, activitats en centres escolars, etcètera.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here