Alzira penja la bandera de l’arc de Sant Martí per celebrar el Dia Internacional de l’Orgull LGTB

0
252

L’alcalde d’Alzira Diego Gómez junt a representants de l’equip de govern ha llegit este matí, conjuntament, un manifest per celebrar el Dia Internacional de l’Orgull LGTB (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals). Tot seguit ha quedat penjada la bandera de l’arc de Sant Martí a l’interior del consistori.

Manifest 

El 28 de juny de 1968 es van produir diverses revoltes en Stonewall (EE.UU) per a denunciar la criminalització a la qual estaven sotmeses les persones LGTBI. Des de llavors, commemorem a tot el món l’Orgull LGTBI, reivindicant els drets, la dignitat i la igualtat per a lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals.

La LGTBfòbia, lluny de desaparéixer, continua manifestant-se a les aules, les llars, els centres d’oci i de treball, i fins i tot, a les administracions i serveis públics. Aquestes actituds són més acusades en temps de crisi econòmica, en què els drets de totes les persones, i especialment, les més estigmatitzades socialment, trontollen constantment. De nou, aquest 28 de juny, és necessari un suport explícit a les demandes i necessitats de la població LGTBI.

És necessari el reconeixement a tots aquells sectors vinculats a les lluites socials, per ser els i les màximes responsables que ara mateix existisquen certs drets reconeguts a les persones LGTBI. Així mateix, cal reconéixer també l’existència d’iniciatives de les diverses administracions, de les municipals a la Generalitat, l’Estat o la Unió Europea, que tinguen com a objectiu un compromís amb la lluita col·lectiva per la igualtat i la llibertat de tota la ciutadania. No s’ha de produir cap discriminació per motiu de sexe, identitat de gènere o orientació sexual, perquè encara que s’han produït avanços importants, com la modificació el 2005 del Codi Civil per permetre el matrimoni igualitari i s’han aprovat lleis com l’anomenada “Llei d’identitat de gènere”, queda molt de camí per recórrer.

Es per tot açò que des de l’Ajuntament d’Alzira:

1. Realitzem una denúncia explícita contra l’homofòbia, lesbofòbia, bifòbia i transfòbia, així com expressar un compromís concís d’engegada de mesures per a eradicar aquesta xacra social.

2. Com a mostra pública i visible cada 28 de juny anem a un lloc visible de l’Ajuntament la bandera arc iris del moviment LGTBI.

3. Engegarem mesures per promoure el respecte i eradicar aquesta xacra social, en especial de caràcter educatiu, i utilitzarem en aquest sentit les iniciatives culturals i festives. Fomentar i recolzar actituds respectuoses en l’associacionisme de qualsevol àmbit.

4. Col·laborarem activament, mitjançant polítiques públiques en la defensa de la diversitat familiar, lluitant contra qualsevol tipus de discriminació que puguen patir les famílies homoparentals, tant simbòlicament com materialment.

5. Donem suport de manera activa a l’associacionisme LGTB, especialment entre la joventut, així com atendre a les seues demandes i propostes de forma real i activa.

6. Sol·licitem al Govern de l’Estat la despatologització de les identitats transsexuals i intersexuals, sense que els drets sexuals i sanitaris d’aquestes persones es vegen perjudicats.

7. Sol·licitem al Govern de la Generalitat i als grups polítics de les Corts Valencianes l’elaboració d’una llei valenciana contra l’LGTBfòbia.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here