Més Algemesí vol que es detinga el procés d’adjudicació de llocs de venda del Mercat

1
343

Durant tota la legislatura els tres grups polítics que hem signat el pacte d’investidura hem estat molt crítics amb el projecte de l’edifici que s’està construint en la plaça del Mercat, tal i com anteriorment ho fórem amb el projecte de l’aparcament.

Per desgràcia, i malgrat no ser el moment, el govern anterior va tirar endavant el projecte i ens hem trobat en el canvi de legislatura un edifici que està encara construint-se, i un procés d’adjudicació de llocs de venda que està en aquest moment obert.

El punt de què fer amb aquest edifici es discutí en les negociacions, i, tot i que hi havia plantejaments diferents, arribarem a acordar, en el punt 83, que calia “avaluar l’ús definitiu de l’edifici”, la qual cosa vol dir, ni més ni menys, que hem de debatre, i nosaltres també voldríem consultar a la ciutadania, a què volem destinar l’edifici. En aquests moments encara no s’ha procedit a executar realment el seu interior i seria possible, tot i que complex, fer una modificació del projecte i destinar-lo a altres usos. Som conscients que per fer-ho existeixen diverses qüestions tècniques, no sols arquitectòniques, sinó també jurídiques, que ho compliquen, però ara és el moment de repensar aquest projecte.

Recordem que en el plenari celebrat uns dies abans de les eleccions tots els grups d’aleshores la proposició votàrem, tant en contra de l’ordenança que regulava el funcionament del mercat, com en contra del procés d’adjudicació que anava fer-se.

Considerem que hem de ser conseqüents amb els nostres actes i si fa un mes tots diguérem que no es devien adjudicar les parades perquè no veiem que existís un estudi de viabilitat, ara hem de ser conseqüents un mes després. El procés d’adjudicació està obert i si l’equip de govern no el para ara poden derivar-se una sèrie de conseqüències que ens obliguen a continuar amb un projecte no volgut.

El que nosaltres proposem és parar el procés d’adjudicació, cosa que pot fer motivadament l’òrgan que l’ha decidit, fer un estudi de viabilitat del mercat, uns estudis tècnics també per decidir altres usos que puga tenir l’edifici –i se’ns ocorren molts perquè fan falta espais per a estudis musicals, de formació d’adults, espais per estudiar, d’arxiu…-  i, amb calma i tranquil·litat, decidir. Si finalment es veu que la millor opció és destinar-lo a mercat sempre es pot tornar a obrir el procés. Pensem a més que caldria consultar, després dels estudis, a la ciutadania perquè ella decidirà a què vol que es dedique l’edifici.

Els polítics i els partits hem de ser seriosos i no dir una cosa o altra depenen de si estem en l’oposició o en el govern. Cal dir que ens ha sorprès molt la rotunditat amb que la nova alcaldessa, que ho és també gràcies als nostres vots, ha defensat ara que el mercat s’haja d’acabar i veure els comerciants que s’instal·len. Això de cap de les maneres és avaluar l’ús definitiu del mercat i implica incomplir d’entrada el punt 83 dels acords. Pensem que avaluar és repensar amb dades en la mà si s’ha d’acabar o no, i repensar els pros i contres de dedicar-lo a altres usos. Dir el que ha dit és el contrari d’avaluar res.

Per això demanem a l’equip de govern que complisca el punt 83 de l’acord i demanem sobre tot als nostres companys d’EU, que sempre han estat els més crítics amb aquest projecte, que lluiten per a que es duga a terme l’avaluació que pactàrem i que permetria tenir damunt la taula totes les alternatives possibles. Confiem en el seu bon fer i confiem que facen força per tal d’aturar el procés d’adjudicació i tenir temps per veure què fem. Demanem també a tots dos que estudien la possibilitat tant d’alentir les obres com, si fos convenient, estudiar la possibilitat d’una mínima aturada temporal en la seua execució fins que s’aclareix i es consulta a la ciutadania a què s’ha de dedicar.

Entenem que el fet que els partits que estàvem en contra del projecte del mercat hagem obtés la majoria de vots ens obliga a ser conseqüent en el que diguérem i a buscar altres usos a un edifici que de dedicar-lo a mercat pot resultar molt costós, de manera inútil, per a les arques municipals. No podem dir una cosa fa un mes i actuar ara en sentit contrari. Almenys M+S ALGEMESÍ no actua així.

1 Comentario

  1. Bermúdez, no mareges. A vore si penses en les persones i els comerciants de la zona i no només en les teues teories, i dixes d’enrocar-te en tu mateixa. Si deixem ixe monstre ahi parat, això serà la mort per a moltes tendes, a vore si parles en una miqueta de trellat

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here