L’escriptor de Sueca guanya el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians

0
285

Fa uns dies es feien públics els Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians corresponents a l’exercici 2014, triats per un jurat qualificat compost per escriptors de renom. En l’apartat de Narrativa, el guanyador ha sigut l’artista i escriptor suecà Manuel Baixauli, amb la seua novel·la La cinquena planta. Es dóna la circumstància que Baixauli ja havia guanyat este premi l’any 2008 amb la seua anterior novel·la L’home manuscrit que, a l’igual que esta, va ser un èxit de crítica i vendes.

En la modalitat d’assaig, ha sigut seleccionada la compilació de proses filosòfiques Vista parcial, de Tobies Grimaltos, mentres que en la categoria de literatura infantil ha resultat premiat el llibre de poesia d’Andreu Galan Qui no sap riure no sap viure. La distinció de literatura juvenil ha recaigut en la novel·la de Teresa Broseta Cor d’elefant, i Joan Navarro s’ha portat el premi de poesia pel volum O: llibre d’hores. El premi de teatre ha sigut per a Blut Und Boden (Sang i Pàtria), de Manuel Molins.

Manuel Baixauli també és finalista, amb La cinquena planta, del Premi Crexells, el veredicte del qual es farà públic el pròxim 22 de juny a Barcelona.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here