L’alcalde de Cullera obri el menjador escolar i crea una borsa d’ocupació

0
253

► El govern municipal socialista portarà a ple abans que acabe l’estiu les bases que regulen la contractació de veïns

► A partir del pròxim dilluns, el CEIP Doctor Alemany servirà menjar al migdia a xiquets en risc d’exclusió social fins al començament del nou curs acadèmic

Dit i fet. Jordi Mayor va prometre en el seu discurs d’investidura que les seues primeres mesures com a nou alcalde de Cullera tindrien un profund calat social i així ha sigut. En el seu primer dia de treball en el consistori, el primer edil socialista ha signat un decret en el qual ha ordenat als tècnics municipals que inicien l’expedient per a l’elaboració d’unes bases que servisquen per a la creació d’una borsa d’ocupació pública, rotativa i transparent, mitjançant la qual puguen contractar-se veïns aturats de la localitat sobre la base d’estrictes criteris professionals i de situació econòmica i familiar.

D’esta manera, el nou primer edil fa efectiva la seua promesa de posar fi al clientelisme polític que fins ara havia suposat el repartiment de l’escàs treball del consistori entre afins a determinades sigles. «Hui hem decretat la fi de l’enxufisme i d’una política indecent i impròpia d’un municipi com Cullera que vol deixar arrere el caciquisme per a garantir la igualtat d’oportunitats de tots els veïns en l’accés al dret constitucional del treball», ha assenyalat Mayor.

Jordi Mayor, qui ha desvetlat amb tristesa que des que va guanyar les eleccions no pocs veïns li han demanat un lloc de treball fruit d’anys de vells costums i portats per la desesperació davant la falta de polítiques d’ocupació municipals, ha assenyalat que «amb esta mesura s’acaba la vella tradició d’anar a demanar treball al despatx de l’alcalde, que alguns havien aprofitat amb la idea de teixir una xarxa clientelar que els perpetrara en el poder. Crec que hem fet un pas cap a la normalitat que tanca una època nefasta».

Ara, seran els tècnics municipals els qui hagen d’elaborar unes bases per a la borsa, les quals seran portades a ple abans que acabe l’estiu perquè s’aprove una taula de negociació sense presència de càrrecs polítics. Este organisme dissenyarà un reglament definitiu que regule l’accés, la baremació o la contractació. Mayor negociarà amb els diferents grups polítics una proposta de consens.

Menjadors escolars

D’altra banda, el president de la corporació municipal ha donat les pertinents instruccions perquè a partir del pròxim dilluns s’òbriga el menjador escolar del CEIP Doctor Alemany fins a finals d’agost —es treballa ja per a fer-ho també al setembre— per a servir menjar al migdia a tots els xiquets del municipi pertanyents a famílies en risc d’exclusió social o que pateixen la pobresa, derivats pels Servicis Socials.

Fins ara, el que s’havia previst era oferir-los una mena de «pic-nic» a les 9 del matí, però el nou alcalde considera necessari que s’òbriga el menjador i que es dote de personal per a poder atendre com cal als xiquets i controlar la seua alimentació. «Donar-los una borsa amb menjar i enviar-los a casa no garantix saber si eixos xiquets mengen bé, què es fa amb eixa alimentació o si la conservació de l’aliment és l’adequada», ha precisat. Esta inversió se sufragarà amb part de l’estalvi en les partides de sous de l’aparell polític.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here