Salom confia en ser elegit hui alcalde a Carcaixent com a cap de la llista més votada

0
172

Hui dissabte, a les 12.00 hores a l’Auditori municipal, se celebrarà el ple de constitució de la nova corporació municipal de Carcaixent, d’acord amb els resultats de la cita electoral del passat diumenge 24 de maig. Aquests van fer de la candidatura de Compromís per Carcaixent la llista més votada, a només un regidor de la majoria absoluta.

Segons explica Paco Salom, tot i que s’han mantingut contactes amb tots els partits amb representació al nou ajuntament, aquests han sigut més bé per traslladar la intenció de Compromís de canviar la forma com s’ha vingut funcionant en els darrers anys, avançar una proposta d’organització municipal i insistir en la intenció de fer corresponsables tots els regidors i regidores, independentment del seu color polític, de la gestió municipal, mitjançant la delegació d’alguna competència a tots els grups, encara per concretar.

Des de Compromís expliquen també que, a la vista dels resultats, se senten legitimats per governar en minoria, per la qual cosa acudeixen el dissabte sense cap acord d’investidura.

“Entenem que no tindria cap lògica, que a la vista dels resultats electorals, els altres cinc grups municipals es posaren d’acord per impedir que Compromís obtinguera l’alcaldia de Carcaixent, i liderara des d’ella el pròxim govern municipal. Amb tot, no tanquem la porta a arribar més avant a acords amb alguna altra força, sempre que es respecten algunes condicions, com ara que en cap cas un pacte tindrà una contrapartida econòmica, així com que ens reservem la gestió de determinades àrees que considerem bàsiques i per a la direcció de les quals incorporàrem certes persones amb perfils professionals molt concrets a la candidatura” diu Paco Salom.

“Però volem deixar clar que no tenim por de governar en minoria, treballant sempre per buscar grans consensos. Ja ho vam dir en campanya, que la nostra intenció era fer de Carcaixent el poble de tots i totes, i no el poble de la gent de Compromís. En eixe sentit, inclús en el supòsit d’haver obtingut la majoria absoluta, la nostra intenció de buscar grans consensos d’ara endavant seria la mateixa, sense renunciar evidentment a aplicar el nostre programa” continua Paco Salom.

Pel que fa a l’elecció del proper alcalde o alcaldessa aquest dissabte, des de Compromís tenen la confiança que cap altre grup impedirà que es faça realitat la voluntat manifestada majoritàriament per la ciutadania perquè l’alcaldia siga per a Paco Salom. Si el candidat de Compromís no arriba a la majoria absoluta en una primera votació, serà proclamat alcalde automàticament com a cap de la llista més votada.

Compromís per Carcaixent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here