Diego Gómez serà l’alcalde d’Alzira tota la legislatura i Isabel Aguilar la vice-alcaldessa

1
497

Prop de la una d’esta matinada s’ha produït la fumata blanca en el pacte de govern d’Alzira en decidir les tres formacions progressistes locals que Diego Gómez (Compromís) siga l’alcalde d’Alzira durant els quatre anys de la pròxima legislatura amb el suport del PSPV i d’EUPV, mentre la socialista Isabel Aguilar serà la vice-alcaldessa. L’acord serà ratificat hui dijous per les respectives executives i assemblees i es farà públic amb tots els detalls demà divendres en una conferència de premsa.

La reunió bilateral convocada, en principi, per al PSPV i EUPV, d’ahir per la vesprada, es va convertir en trilateral passades les 9 de la nit quan foren cridats a ultimar la negociació els representants de Compromís amb el seu alcaldable Diego Gómez al capdavant. El dia anterior s’havia suspés la reunió davant les instruccions rebudes per l’agrupació socialista local per part de l’executiva autonòmica.

Després de més de tres hores Aguilar renuncià a la seua petició inicial d’opstentar un any l’alcaldia d’Alzira i acceptà ser la vice-alcaldessa al llarg de tota la legislatura. En la reunió també ha estat el regidor electe d’EUPV, Ivan Martinez amb el que la coalició valencianista arribà ahir a un principi d’acord.

Per tant Diego Gómez, professor del col.legi públic Víctor Oroval de Carcaixent i de l’Escola de Magisteri de València serà investit el pròxim dissabte a partir de les 12 hores alcalde de la capital de la Ribera donat que, fruït del pacte ultimat esta matinada, contarà amb el suport d’onze regidors d’un total de 21 que composen la corporació local. És previsible que l’actual alcaldessa, en funcions, Elena Bastidas sume els 8 vots del PP mentre que l’alcaldable de Ciudadanos Mª José Llopis conte amb els dos vots del seu partit.

En la reunió també ha quedat ultimat el programa de govern per al que no tingueren massa problemes a l’hora de consensuar-lo davant les nombroses coincidències de les propostes de les tres formacions polítiques progressistes que han obtingut representació municipal.

Àrees Municipals

Més debat ha tingut el repartiment de delegacions, així  Ocupació, Recursos Humans  i Promoció Econòmica que serà adjudicada a EU. Mentre Festes, Turisme, Educació, Patrimoni i Servicis Públics són altres delegacions que, al parèixer, controlarien entre els quatre regidors socialistes. La vice-alcaldessa serà, a bon segur, la responsable de Festes segons ha pogut averiguar Riberaexpress.

De la resta d’àrees municipals; Cultura, Hisenda, Seguretat Ciutadana, Agricultura, Medi Ambient, Urbanisme, Esports, Joventut i Benestar Social seran responsables els sis regidors de Compromís.

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here