Pacte: » Els valencians no es mereixen açò «

0
276

Fins ara, ni Puig ni Oltra demostren ser polítics amb sentit d’Estat Valencià. Ens preguntem: mereixen la presidència de la Generalitat Valenciana? No era viable un acord entre ells amb la Presidència i Vice-presidènciades del minut zero i afavorir el canvi?

Per diferents motius i raons han posat en dubte el seu carisma com a líders del País, quedant-se, de moment, com a simples líders partidistes, i excessivament preocupats per un determinat càrrec.

Assumim per començar que el tema ja cansa a molts votants  i que poc més queda per dir al respecte. Però no ens en podem estar de mostrar la nostra decepció per una nova demostració de l’estira i arronsa que mantenen PSPV-PSOE i Compromís per la presidència de la Generalitat Valenciana. Això, que esperem que pareix que pot acabar amb la ruptura definitiva (hui han anunciat una provisional), ens pareix un símptoma evident de la històrica fragmentació ideològica del centreesquerra, que és l’ingredient oportú perquè el Partit Popular, assetjat i asfixiat com està pels casos de corrupció, torne a tindre un argument fantàstic per a poder fer una oposició intencionada i oportunista. No oblidem que el PP compta amb la inestimable ajuda de la caverna mediàtica espanyola, els quals no dubtaran un segon en fer una campanya frontal i sense mirament si detecten ni que siga un diminut fil de dubtes en el proper govern de progrés, d’esquerres i valencianista, i això, malauradament, ja sabem com acaba.

Feia la impressió que la tria de l’equip negociador era una aposta ferma pel consens i la garantia de la feina ben feta. Uns equips formats per gent amb experiència i, en principi, capaços de discernir que el més important hui dia no són els líders sinó les polítiques que s’han d’executar per garantir el benestar social de la ciutadania. I lluny de tot això, ens corprenen amb declaracions que agiten amb força els fantasmes de la desunió del centresquerra i atien els arguments que des del Partit Popular promulguen amb la poca vergonya amb què ens han maltractat durant tants anys. La darrera, la ruptura de les negociacions per a un pacte de progrés, d’esquerres i valencianista que governe el País Valencià. Potser haurien de mirar la voluntat amb què molts grups municipals han negociat i pactat als ajuntaments per donar valor real a allò que el poble demana, que no és altra cosa que fer fora el PP com siga.

Sincerament ens fa la impressió que cap dels dos candidats ha demostrat no tindre fins a hui sentit d’Estat Valencià, sentit de País.  Senzillament perquè fins aleshores no han sabut prioritzar els interessos comuns a les aspiracions personals i partidistes, i d’eixe pal ja n’hem tingut massa a la nostra terra. Entenem que no ha de ser fàcil pactar, sobretot des de postures tan allunyades ideològicament com les que tenen ambdós partits. Però el que ens molesta radicalment és que, segons totes les informacions, l’única diferència insalvable és qui serà el president de la Generalitat Valenciana, i això, després d’escoltar a tot arreu que allò important no és el qui sinó el què, ens aporta una sensació d’inseguretat que en res beneficia el moment tan esperançador que estàvem vivint. Ambdós han de saber, si els interessa, que a nosaltres sí que no ens importa el qui, sinó recuperar el nostre país. Així que ens arrisquem a dir que fins a hui, després de tot el que hem llegit i escoltat, ni Mònica Oltra ni Ximo Puig han demostrat que tenen sentit de País, perquè l’únic que fan amb aquesta actitud és donar ales a un Partit Popular cobert de corrupció i, després de molt de temps, soterrat en les seues pròpies misèries.

Potser no fer-los reviscolar seria una bona estratègia…

Laveupv.com

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here