Música al Claustre porta a Heli Quartet este dissabte a Alzira

0
356

El grup de saxofons Heli Quartet, guanyador del Concurs de Música de Cambra a Alzira actuarà este dissabte a partir de les 19,30 hores a la Casa de la Cultura de la capital de la Ribera.

Heli Quartet va nàixer a partir de la inquietud de quatre jóvens de situar el saxofon dins el panorama de la música clàssica actual. Format dins el Conservatori del Liceu el 2013, el quartet pretén ser una plataforma per mostrar el repertori del saxofon clàssic i, més concretament, del quartet de saxofons. Heli va esdevenir, amb el temps, un projecte de futur i que porta els seus integrants a treballar pel manteniment del repertori ja existent, així com a la col·laboració amb compositors jóvens per a la nova creació d’obres. Integrada actualment per Miguel Vallés (saxofon soprano), Julián Álvarez (saxofon alt), Sergi Llopart (saxofon tenor) i Alejandro Ibáñez (saxofon baríton), esta formació de cambra, en el seu poc temps de vida, ja ha estat guardonada amb el Primer Premi al Concurs d’Interpretació Musical i Composició de Girona (2013), el Tercer Premi al Concurs Internacional de Música de Cambra “Ciutat de Vinaròs” (2013), la condició de finalistes al Concurs Internacional de Música de les Corts (2013), el Primer Premi al IX Concurs “Cambra de Barcelona” (2014), el Primer Premi al XII Concurs de Música de Cambra “Ecoparque de Trasmiera” (2014), ser finalistes al XXV Concurs Internacional “Paper de Música de Capellades” (2014), una Menció d’Honor al Concurs Internacional de Música de Cambra “Ciutat de Vinaròs” (2014), el Segon Premi al V Concurs de Música de Cambra “Ciutat de Borriana” (2015) i el Primer Premi al VI Concurs de Música de Cambra d’Alzira (2015). A més, el quartet ha estat convidat a participar al Festival de Saxofons a la Tardor (Mallorca, 2013), al I Liceu Sax Festival (abril, 2014) i al VII Mallorca Saxophone Festival (maig, 2015), entre altres. A més de nombrosos premis individuals de cada un dels seus membres (com ara al Concurs Arjau, 2013, o la beca Ferrer-Salat, 2012 i 2014), podem destacar el fet d’estar convidats a realitzar concerts arreu del país, així com l’estrena d’obres compostes expressament per al quartet.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here