Alumnes del Boquera i Víctor Oroval de Carcaixent i de l’IES Càrcer premiats en els Baldiri Reixac

3
631

A Barcelona, el dia 3 de juny s’entregaran els premis a escoles, mestres i professors, i a l’Espluga de Francolí, el 7, als alumnes distingits

El País Valencià ha rebut Premis Baldiri Reixac en quatre categories, repartits entre diferents centres, mestres i alumnes de diverses comarques. Els guardonats han estat el CEIP Real Blanc, de Cocentaina; el mestre Alfred Ramos González, de Picanya; i alumnes de centres del Comtat, la Ribera Alta, la Vall d’Albaida i València ciutat.

Pel que fa als treballs dels alumnes, han estat distingits, «El meu poble Carcaixent«, dels alumnes de P5 del CEIP Josep Maria Boquera i Oliver de la localitat, amb la mestra Isabel Soler. Han estat guardonats també els alumnes de 5è i 6è de primària del CEIP Víctor Oroval i Tomàs, de Carcaixent, pel seu projecte, «Caminant tots junts fem amics!!!», dirigit pels mestres María Dolores Camarena Santos i Rogeli Sanchis Richart. Els alumnes de 4t d’ESO de l’IES Jaume I d’Otinyent, juntament amb el professor Francesc Company, han estat premiats per Les avantguardes literàries i artístiques del segle XX, i els alumnes d’ESO de l’IES Càrcer, dirigits per la professora Laura Capsir, pel treball, «L’IES Càrcer, el nostre institut».

Els Premis Baldiri Reixac es lliuraran a les escoles, alumnes, mestres i professors que han estat distingits en aquesta XXXVII edició el dimecres 3 i el diumenge 7 de juny. El dia 3 es farà l’acte de reconeixement a escoles, mestres i professors al Palau de Pedralbes de Barcelona, que serà presidit per Irene Rigau, consellera d’Ensenyament. El dia 7 serà el que pertocarà als alumnes, en una celebració que es farà al Casal de l’Espluga de Francolí.

Els premis, que atorga la Fundació Carulla, estan destinats a l’estímul i al reconeixement de l’escola catalana i de qualitat.

En aquesta trenta-setena edició s’han atorgat 12 premis a la categoria d’escoles amb una dotació de 3.300 euros cadascun. En aquest cas, el jurat ha valorat la qualitat global i la catalanitat, en llengua i continguts concretades en un projecte educatiu i lingüístic que s’estigui aplicant i que assoleixi un ús elevat de la llengua entre l’alumnat i el professorat, tant en l’activitat acadèmica com en la comunicació informal. El guardó contempla, alhora, les dificultats que poden presentar determinats contextos escolars.

Pel que fa a la modalitat de mestres i professors, hi ha dos guardons de 4.000 euros per a un estudi, assaig pedagògic o experiència didàctica, que s’atorguen a projectes d’estudi o experiències que contribueixin a millorar la qualitat educativa i la docència, i, conjuntament amb la Universitat Oberta de Catalunya, s’ha atorgat un premi de 4.000 euros a una experiència docent en clau d’innovació, rellevant per la seva creativitat i capacitat d’anàlisi i adaptació als reptes de l’escola del segle XXI.

Finalment, les distincions als treballs d’alumnes han estat 65, dotades amb 700 euros cadascuna. A més, s’han donat dos premis de 1.500 euros destinats a experiències específiques que fomentin la comunicació en català entre l’alumnat dins i fora de l’aula a fi de promoure l’ús social de la llengua.

Els Premis Baldiri Reixac són dotats per la Fundació Carulla amb les aportacions voluntàries dels receptors del llibre-nadala que l’entitat tramet cada any a persones interessades per la cultura catalana. La dotació total d’aquesta edició és de 100.100 euros i l’àmbit d’actuació són els territoris de parla catalana.

Les candidatures que optaven als Premis eren un total de 308, repartits entre 34 escoles, 204 alumnes i 70 mestres.

Enguany el jurat dels premis està format per Joan Arjona, Rosa Boixaderas, Josep Maria Calbet, Carles Sigalés, Josep Maria Farré, Assumpta Fargas, Josep Gonzàlez-Agàpito, Anna Ramis, David Pujol i Rosa Maria Securún.

RECORDEU:
Lliurament dels Premis Baldiri Reixac, de la Fundació Carulla
A escoles, mestres i professors
Dia: dimecres 3 de juny
Hora: 19 h
Lloc: Palau de Pedralbes, (Av. Diagonal, 686, de Barcelona)

Lliurament dels Premis Baldiri Reixac, de la Fundació Carulla
A alumnes
Dia: diumenge 7 de juny
Hora: 13 h
Lloc: Casal de l’Espluga de Francolí (Plaça Montserrat Canals, 1, l’Espluga de Francolí)

3 Comentarios

  1. Enhorabona als centres de Carcaixent premiats, especialment al CEIP José Maria Boquera, que aquest curs celebra els quaranta anys de la seua fundació,
    Amb un somriure des de l’illa d’Eivissa.
    Ex Director del José Maria Boquera

  2. La enhorabona, esperem que amb el canvi polític, també vos reconeguen la vostra valuosa tasta educativa, com ho fan els nostres germans del nord.
    Endavant per una Pedagogia Crítica!.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here