Els escolars de l’Alcúdia aprenen a pedalejar amb seguretat

0
363

Un any més, els escolars de primària de l’Alcúdia han tingut l’oportunitat de posar en pràctica tot el que han aprés en matèria de seguretat vial durant este curs en una eixida en bici.

Els camins que porten a la Garrofera s’han convertit en l’escenari real de l’ultima activitat programada del curs de seguretat vial que ha impartit la Policia Local de l’Alcúdia als escolars de 5è i 6è de primària dels quatre col·legis del municipi.

Durant estes eixides, que venen fent-se des de fa més de 2 dècades, els escolars han pogut practicar, baix la supervisió d’un Policia Local i del professorat de cada centre, tot allò que havien après a les classes, com ara, desembolicar-se amb la senyalització vial, prevenir possibles problemes i normes d’actuació davant dels perills.

La manca d’educació vial al nucli familiar és un dels principals motius pel qual els menuts fan infraccions. A més, els supervisors han notat que els xiquets d’avui en dia no passen tant de temps al volant de la bici com les generacions anteriors, provocant una falta d’habilitats. Creuen que es un mitjà de transport que es deuria potenciar donat el mínim impacte econòmic que supose el seu ús i el respecte al medi ambient que proporciona.

Al llarg dels 20 kilòmetres de recorregut els menuts han circulat per la Florentina per practicar el ciclisme amb la dificultat d’un camí de pedres i han esmorzat a la Garrofera. Entre les recompenses han estat les vistes del paisatge agrícola típic de la zona, un gelat per a refrescar-se després de l’esforç i, en definitiva, una experiència única.

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here