L’equerra recupera Alzira / Opinió: Albert Furió

1
485

Compromís augmenta amb força i Ciudadanos entra per primera vegada.

Després del resultat de les eleccions autonòmiques i locals del passat diumenge 24 de març arriba el moment de l`anàlisi i la reflexió pel resultat.

A nivell local el PP  va perdre més de 4.000 vots i baixà de 13 a 8 regidors. Cal remarcar que a nivell local el PP va obtindre millors resultats que a nivell autonòmic.

La segona força política a nivell local va ser Compromís per Alzira que va obtindre més de 5.632 vots, quasi doblant els resultats obtinguts al 2011 i un fort creixement de 3 a 6 regidors. En quan a les Corts Valencianes la llista més votada va ser la de Compromís, per tant Mònica Oltra va ser la candidata a presidir la Generalitat més votada a la ciutat d`Alzira.

El PSOE passa a ser la tercera força política, però millora els resultats respecte a 2011 a nivell local 3.847 vots, esta millora no augmenta el nombre de regidors del PSOE mantenint-se en 4, però Ia llista encapçalada per Aguilar inverteix la tendència de baixada de vots del PSOE de 2007 i 2011. En canvi respecte al vot autonòmic baixà vora 1.000 vots i passa a ser la tercera força política.

EU augmenta el seu nombre de vots a nivell local respecte al 2011 amb 1.449 vots, però manté un regidor tot i haver millorat els resultats locals. En canvi a nivell autonòmic no ha obtingut a les Corts representació tot i que personalment considere injust pel treball que han realitzat l`ultima legislatura a les Corts.

 Ciudadanos va obtindre més de 1700 vots i dos regidors per primera vegada a la ciutat d`Alzira, a nivell autonòmic va obtindre millors resultats que a les eleccions locals amb 2752 vots.

Per tant  el resultat és que el PP perd 5 regidors, Compromís duplica els seus regidors de 3 a 6 i el PSOE i EU tot i créixer en vots mantenen 4 i 1 regidors respectivament. La novetat és la irrupció de Ciudadanos amb 2 regidors. El PP perd regidors per algunes raons locals, com l`esgotament d`un govern local després de 12 anys, el personalisme desmesurat de l`alcaldessa, la falta de transparència, els luxes personals com el xofer i el cotxe oficial així com a nivell autonòmic pels nombrosos casos de corrupció del PPCV.

Els alzirenys en canvi decidiren premiar a Compromís, algunes raons són el treball realitzat des de l`oposició, les propostes del programa local així com la demanda de canvi de molts alzirenys. Compromís va aconseguir atraure a electors desencantats amb els partits tradicionals i el vot més moderat, centrista i poc ideològic del PP, així com el vot jove i els nous votants. D`altra banda PSOE i EU milloraren els seus resultats locals pel bon treball realitzat des de l`oposició i les propostes en positiu. L`entrada de Ciudadanos amb 2 regidors va atraure al vot més ideològic de dretes desencantat amb el PP. Finalment cal ressenyar que IPA i UPyD tot i haver obtingut més de 1.000 vots no superaren la barrera del 5%, quedant per tant sense representació a l`Ajuntament.

Albert Furió

Llicenciat en Cièncias Polítiques i de l’Administració

1 Comentario

  1. No olvides que los ciudadanos han querido que gobierne el pp, le pese a quien le pese y por eso ha ganado las elecciones.
    En este caso gobernara un partido que no ha ganado en votos.
    No soy del pp pero es injusto.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here