Un altre colp dur democràtic a la democràcia / Xymo Candel (IPA)

0
329

«Es repeteix la història” o “la història es repeteix” com vostés preferisquen.

Partits minoritaris, creats per persones senzilles, amb ganes d’aportar idees noves, de fomentar la participació, de debatre i competir políticament parlant, en definitiva, amb ganes de millorar el funcionament d’un ajuntament o autonomia que implícitament milloraria la qualitat de vida dels ciutadans, són xafats implacablement pel poderós “rodillo” dels grans partits.
1096 vots no són suficients per a poder ser partícip i tindrer veu en l’Ajuntament d’Alzira. Un Ajuntament regit per la llei electoral de la Comunitat Valenciana, una de les més dures de l’estat espanyol en la qual es destaca que és necessari traure el 5% dels vots emesos (inclosos els nuls, és l’única autonomia que ho permet), per a poder entrar en el repartiment de regidories. Aquesta dada dóna lloc a una situació tan cavernosa que si be legalment és correcta, moralment no ho és tant.
Regidor nº7 PP: 1072 vots; Regidor nº8 PP: 938 vots; Regidor nº4 PSOE: 962 vots; Regidor nº2 C´S: 887 vots; Regidor nº6 Compromís: 939 vots
Regidor nº 0 (sense regidor) Iniciativa per Alzira: 1096 vots
Fins a 5 regidors tindran veu en l’ajuntament d’Alzira amb menys vots que Iniciativa per Alzira. Menys vots més participació, el món al revés. Tornen a sorgir dubtes sobre la igualtat d’oportunitats, en la qual, un ciutadà un vot, essencial en els valors democràtics. Tots els vots haurien de tindre el mateix valor.
Ens consola el canvi polític que s’aveïna i que les noves forces de caràcter progressista s’adonen d’aquest atropellament a la ciutadania, revisen i modifiquen aquesta escrupolosa llei electoral que com bé és sabut està feta per als grans partits.
Enhorabona a aquests partits pels seus recents resultats electorals e instem al fet que al costat de l’un altre gran partit (PP), principal defensor de la clàusula actual, en una reflexió de democràcia real, modifiquen aquesta barrera democràtica i enterre lleis que perduren en un estatut que data de 1982, i modificat en 2006.
El fet d’aprovar el nou estatut va donar més facilitats per a modificar l’article 12.a de la LECV, solament es requereix voluntat política.
Existeixen milers de situacions molt semblades a la nostra en milers d’ajuntaments al llarg de la Comunitat Valenciana que imperiosament demanden una solució a aquesta situació.
La participació ciutadana era una de les grans propostes en tots els programes electorals dels partits polítics, no importava signe ni color, comencem per aquesta injustícia, ha vore si és veritat i es trenquen d’una vegada per sempre les cadenes a la tan sublim cridada democràcia.
“La democràcia de la Comunitat Valenciana”.

Xymo Candel / Secretari d’organització d’Iniciativa per Alzira (IPA)

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here