Imma Climent una jove d’Alzira emigrada al Regne Unit torna a Alzira per a votar

0
164

Imma Climent Rubio, una enfermera d’Alzira de 27 anys és un dels 250.000 espanyols que s’ha vist obligada a abandonar el seu pais a causa de la crisi econòmica. Estudià l’ESO i el Batxiller a l’institut José Mª Parra, un dels col.legis electorals de la capital de la Ribera, acabà els estudis d’Enfermeria en el 2011 i tres anys després, cansada d’enviar curriculums sense èxit, trobà feina en una residència de majors en el municipi anglés de Leighton Buzzard situat a una hora al nord de Londres.

«Necessitava treballar, vivia a casa dels meus pares» manifesta Imma a Riberaexpress, satisfeta de tornar unes dies amb la seua família i la seua parella i sobre tot de poder votar per veure si canvia la situació en el seu poble i la seua comarca.

La seua única experiència de treball després de culminar els estudis va ser a la Clínica Quirón de València «on vaig estar un any en quiròfans sense contracte i sense veure un euro».

En  febrer de 2014 li arribà la seua oportunitat, a la major de tres germans de la família Climent-Rúbio, mitjançant Internet, ella entenia l’anglés peró «apenes sabia parar-lo», amb una sensació agredolça agafà la maleta, igual que moltes família d’Alzira als anys 60, per anar a un pais desconegut i un poble amb semblant nombre d’habitants que Alzira.

«Allí fas amistats però no és el mateix, ni paregut, al principi vivia amb una família anglesa» però ara residís sola en una vivenda llogada». A Anglaterra gaudís d’un contracte indefinit i d’un sou d’al voltant de 2.000 euros, però el lloguer ja li costa 700 €.

Imma enyora tot de la seua Illa del Xúquer; «la meua casa, la meua família, l’ambient, l’oratge perquè quan no plou està núvol», manifesta en plena Plaça de la Generalitat en un dia radiant de primavera ambientat per la p`roximitat de la contessa electoral. «Açò no heu canvie per res, desitge tornar» encara que l’sky li permet parlar i veure a diari els seus pares i germans encara que siguen 10 minutets».

A Gran Bretanya explica, Climent, «tenen moltes més facilitats que açí per obrir empreses», en canvi les enfermeres angleses emigren a EEUU i Austràlia perquè alli «estan millor pagades, per aixó les espanyoles estem buscades i ben considerades». Les condicions de treball són «millor que les d’açi, hi ha una vintena de pacients per enfermera, mentre a Espanya s’atenen entre 30 i 40 pacients, en este aspecte no em puc queixar».

Imma Climent votarà hui a la seua Alzira natal i tot seguit abandonarà, de nou,  el seu poble i el seu pais, com una de les nombroses víctimes que s’ha cobrat esta malaurada situació. I mentre tant algun  polític s’atrevia a dir estos dies en els mitins que ja ningú parla de crisi en Espanya.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here