Un investigador informàtic(Ciudadanos) principal novetat en el panorama polític de Carcaixent

0
450

Ricard López Fogués (Carcaixent, 1983), un investigador informàtic de la Universitat Politècnica (UPV) és la principal novetat en el panorama polític carcaixentí. Es presenta per Ciudadanos davant els forts antecedents centristes  de la seua família. Sa mare va ser candidata, en el seu dia, pel CDS, a l’Ajuntament de Carcaixent.

Ricard, que ha viscut alguns anys a EEUU, ha tornat al seu poble natal per «fer alguna cosa per Carcaixent». Reconeix que la seua nova faceta «és una aventura» i vol lluitar perquè el bressol de la taronja deixe de ser «un poble dormitori» i perquè els seus veïns tinguen més oportunitats en el món laboral.

Entrant en feina, este nou deixeble d’Albert Rivera sembla tindre les coses clares; «apostem molt per la transparència, la web municipal és de pena, no aprofita per a res». Per a López Fogués és evident que el model de poble dormitori «ha fracasat» – el cens de Carcaixent està estancat en els 20.000 habitants- i aposta per «enriquir el teixit empresarial». Així té previst promocionar emprenedors locals que utilitzen les noves tecnologies aportant des de l’ajuntament «oficines perquè puguen treballar i que sorgisquen sinèrgies entre ells».

Insisteix en que el que s’ha fet fins ara «no servix» i considera primordial contactar o establir convenis amb les universitats i els centres tecnològics, perquè «les novetats que sorgisquen s’apliquen a Carcaixent».

Critica la construcció de l’aulari i es mostra favorable a la construcció d’un auditori, com a principal inversió, i evitar així que La Lira «vaja mendicant per ahí un lloc on assajar». També es mostra disconforme amb les escoles taller impulsades pel govern local «no servixen, cal fer escoles per potenciar els actius que tenim com les falles, per exemple».

A la seua candidatura d’universitaris, obrers, empresaris i funcionaris, destaca un jove alemà de Magdeburgo, Martin Walter, que vol acabar amb els 16 anys de domini popular, encara que al parlar de possibles pactes, en principi la seua decissió seria deixar que governe la candidatura «més votada» siga del color que siga. Per a Ciudadanos de Carcaixent ni la opció de Salvador Ferrer ni la de Paco Salom «suposen un canvi real» pels molts anys que porten en el consistori. Ricard i Martin estan convençuts que un govern sense majoria absoluta «passaria pel nostre filtre».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here