PSOE, Compromís i EU escenifiquen les diferències existents amb el PP d’Alzira

0
359

Els candidats del PP, PSOE, Compromís i EU han aprofitat el debat d’esta vesprada organitzat per Alzira Ràdio per explicar els seus repectius programes especialment pel que fa a la participaciò ciutadana i a les polítiques socials i d’ocupació.

Isabel Aguilar ha representat als socialistes, mentre Diego Gómez a Compromís i Ivan Martinez. En el cas del PP el representant ha estat el segon de la llista, José Andrés Hernández en assistir  l’alcaldable Elena Bastidas  al mitin centrals dels populars que protanitzava esta vesprada a València Mariano Rajoy. La companya d’Alzira Ràdio Mari Carmen Cano ha moderat el debat, a l’Associació de Pensonistes El Júcar, que s’ha allargat durant quasi dos hores i on s’ha evidenciat les diferències existents entre les propostes del PP i les de les tres forces progressistes que aspiren a governar la pròxima legislatura.

Els alcaldables del PSPV, de Compromís i d’EU han censurat l’escasa participació ciutadana propiciada per l’equip de govern, mentre Hernández ha lloat este servei destacant el funcionament «actiu» del Consell de Participació Ciutadana.

Per la seua part Diego Gómez ha resaltat a este respecta la «intransigència i despotisme» del govern de Bastidas recordant com els tres grups de l’oposició es veieren obligats a forçar la convocatòria de plenaris per a tractar mocions oblidades. Gómez és partidari «d’obrir» els plenaris als representants de les entitats i associacions i a fer consultes populars sobre temes concrets.

Mentre Aguilar proposa una regidoria única de Participació Ciutadana que funcione de forma «transversal» amb línia directa amb les restants regidories. Aguilar li tirà en cara a l’alcaldessa que no complira la seua promesa respecte a que «ésta que acaba seria una legislatura de consens i no ha sigut així».

L’alcaldable d’EUPV, Ivan Martinez, aposta per «dotar de contingut» el Consell deParticipació Ciutadana i per fer unes pressupostos «participatius» perquè la gent pugar elegir «on destinen els seus impostos».

Ocupació

En matèria d’ocupació Ivan Martinez (EU) ha criticat la retallada de 3 a un milió d’euros que el govern local va reduir la inversió en les polítiques d’ocupació i proposà la destinació de «més recursos» a més d’un pla «urgent» pers al veïns «més vulnerables».

Diego Gómez (Compromís) aposta per un pla de xoc que atenga les necessitats dels joves, de les dones i dels majors de 45 anys, a més de fomentar les arts gràfiques, els artistes fallers i les arts escéniques per buscar «nous nivells d’ocupació».

Isabel Aguilar (PSPV) és partidària de «garantir» plans d’ocupació per als més vunelrables, com els joves, «als que hi ha que facilitar el primer any d’experiència laboral» i als majors de 45 anys, així com destinarà 300.000 eruos en dos anys pera als nous emprenedors.

José Andrés Hernández (PP) recordà els distints plans de «diferents continguts» que han impulsat en esta legislatura i ha resaltat les gestions «fetes per Bastidas» per a la instal.lació d’importants empresa en El Pla.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here