Reunió de Compromís amb les associacions d’afectats per la diversitat funcional de Carcaixent

0
157

Aprofitan la visita d’ Enric Morera a Carcaixent, hem convidat a les associacions de les persones  amb diversitat funcional o discapacitat.
Han assistit una veintena de persones de les diverses organitzacions o associacions dedicades a persones amb  qualsevol  tipus de diversitat funcional: física, psíquica o sensorial. A remarcar la presència de membres de l’ Associació de persones sordes de la Ribera “APESORIAL”, del Centre Ocupacional Municipal  “El Clot”,  del Colegi Públic d’Educació Especial “Carmen Pico”,  familiars de malats mentals greus i familiars de altres diversitats funcionals.
Les demandes han estat relacionades, per un lloc, amb les necessitats de les persones que mateixen qualsevol  diversitat funcional:
–          Normalitzar i integrar els xiquets i jóvens amb diversitat funcional als centres educatius i ensenyar els altres a conviure amb ells, donan-los suport reial.
–          Afavorir llibres i periòdics de lectura fàcil
–          Activitats esportives  adaptades  com a eines de desenvolupament personal , integració i normalització social.
–          Llocs d’encontre per a activitats d’oci i temps lliure amb monitors especialitzats
–          Formació per a aconseguir la inserció laboral
–          Afavorir l’integració laboral, fomentat la contractació i concessions de subvencions per a les empresses que contracten a aquestos colectius.
–          Reivindicar el compliment de la quota legal de reserva d’ocupació en les administracions públiques
–          Vivendes tutelades, centres de día, centres de respir.
–          Accessibilitat a la web real de l’Ajuntament per a les persones amb discapcitats sensorials.

Per altra banda, les demandes han estat centrades en les famílies de les persones amb diversitat funcional:
–          Creació d’oficines d’assesorament i acompanyament  en l’itinerari que recorre una familia des que naix un fill o filla amb algún tipus de diversitat funcional.
–          Cursos de formació per als pares
–          Afavorir l’associacionisme

Desde Coalició Compromís agraïm la gran participació de totes les persones i de apropar-nos a les seues necessitats propostes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here