Volem tornar a casa / Opinió: Aida Ginestar (Joves Compromís)

0
361

Ha arribat el moment de dir prou, de dir prou a la burla constant que patim els joves i no tan joves, de tan de polític sense escrúpols, de la corrupció diària, de l’amiguisme, de l’avarícia d’uns pocs en detriment d’uns molts, de que passe el que passe, robe qui robe mai passa res, de no poder opinar, de no poder dir, de no poder ni decidir, almenys, encara tenim dret a pensar i votar.

Però, sobretot, cansats d’una crisi que ni tu ni jo hem creat. Una crisi que té responsables i que ens obliga a escollir entre l’atur, la precarietat laboral o l’exili. Una estafa, que ens condemna a la precarietat com a forma de vida, a una vida nòmada, sense estabilitat i a un futur tristament incert.

És evident que la població jove està estancada, sense poder permetre’s continuar estudiant, sense poder assumir emancipar-se de casa dels nostres pares i sense poder disposar d’una feina ni d’un contracte laboral digne.

L’exili és una via per fugir d’aquesta situació perquè el joves, contràriament a la idea que es té, desitgem poder desenvolupar-nos, emancipar-nos, construir un futur, una vida i treballar. No som rodamóns o “aventurers” com el polítics volen fer creure per manipular estadístiques. Som joves preparats, amb carreres i idiomes que busquem un futur digne a la nostra ciutat i al nostre país que mai arriba.

La decisió de les administracions davant aquesta crisi ha estat l’aplicació de polítiques d’austeritat que ens han empobrit, la manca d’oportunitats laborals i llocs de feina amb sous ridículs que no ens facilita el nostre desenvolupament personal i la nostra emancipació real.

Els joves valencians patim un “exili econòmic”. I aquest “exili” és el símptoma d’una Generalitat i un Estat que ens han fallat i que no poden donar feina a una generació sencera i molt preparada que hem d’emigrar perquè el nostre propi país ens ha donat l’esquena.

Necessitem un “pla de xoc” per facilitar el retorn de tants joves però des de la Generalitat governada pel PP patim un nul interés per dur a terme polítiques actives d’ocupació juvenil.

Tenim molt clar que el problema no són els recursos, sino una voluntat política ara mateix inexistent. La continuïtat d’aquest govern del PP només produirà més atur, precarietat i l’exili de encara més milers de joves, de la fugida de grans talents i cervells necessaris per poder eixir d’ aquesta crisi.
És per això que #ensdeixaremlapell perquè tant els alzirenys i alzirenyes que ens heu fet arribar les fotos des de tant lluny com tota la resta pugueu tornar a casa “AS SOON AS POSSIBLE”.

Necessitem un canvi de govern, un canvi en positiu que pense en nosaltres, en les persones del carrer que tenim un compromís cívic. Davant promeses incomplides i majories absolutes que més be semblen dictadures, hi ha una gran certesa: tens el PODER de canviar-ho i la oportunitat de començar de nou.

L’oportunitat de construir un país nou, més Just, més democràtic i més pròsper. Un país, que aposte fermament pel benestar de tots i no pel benefici d’uns quants. Els i les joves no només som el futur d’aquesta societat, també som el present i volem participar en la presa de decisions en els nostres pobles i ciutats encara que ens posen entrebancs pel camí per poder votar i decidir què volem.

Aquesta oportunitat té una data, 24 de maig, té un nom CANVI, un protagonista TU, i un objectiu, TORNAR A SOMRIURE.

Aida Ginestar
Joves Compromís per Alzira

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here